Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Gurkor mot kex

ÖSK Söders damer har idag bortamatch mot Västerås IK. Hemmalaget har i sista stund flyttat hem matchen till sin hemmaplan Apalby – vad det kan betyda är svårt att säga. ÖSK Söder dam spelade i veckan som var på en enligt uppgift riktigt dålig plan, då de besegrade Rävåsen i Svenska Cupen. Så de kanske är förberedda på så kallade yttre omständigheter.

Mötena mellan ÖSK Söder och Västerås IK känns nästan som ett derby. Kanske för att lagen båda spelade samtidigt i div 2 och gemensamt tog steget upp till div 1. Så det har hunnit bli ett antal möten under senare år. VIK har sedan dess hunnit med ett återbesök i tvåan år 2014. Snabbt tillbaka till div 1 förra året då de som nykomlingar var ofina nog att besegra Söder Dam både borta och hemma.

I år har seriespelet inte börjat speciellt bra för VIK. Först förlust i västeråsderbyt mot BK30 och därefter ytterligare två förluster. Deras möte med ÖSK Söder har alltså fått karaktären av måstematch om de vill undvika att redan nu dras in i något som liknar en tidig nedflyttningsstrid. De är säkert högmotiverade och förmodligen bättre än vad tabelläget antyder.

ÖSK Söder Dam har blandat och gett under våren. Försäsongen kan något vänligt beskrivas som sådär. Många sjuka, skadade och ett spel som hackade. Därefter två seriesegrar, en onödig och tung förlust mot P18 på hemmaplan och en vinst mitt i veckan i Svenska Cupen borta mot Rävåsen efter att man hämtade upp ett underläge från första halvlek.

På sin webbplats rapporterar de om en skadefri trupp med i princip alla spelare tillgängliga.

ÖSK Söder Dam: E 18-derby mot Västerås IK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.