Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Cupen startar i Karlskoga

ÖSK Söder Dam spelar i kväll sin första (och förhoppningsvis inte enda) match i årets Svenska Cup. Hur laget kvalificerade sig för detta hedersuppdrag är oklart. Någon kvalmatch har de hur som helst inte spelat. Kanske rör det sig om en meritbaserad uttagning från ÖLFF.

Motståndare i kvällens match är Rävåsens IK – en div 1-kollega från Karlskoga, som håller till i div Norra Götaland.

Inget av laget vann sina matcher i helgen som var. Söder med en syrlig hemmaförlust mot P18 IK (0-3) medan Rävåsen mer eller mindre kapitulerade borta mot IK Rössö från Uddevalla (förlust 5-2). Det finns säkert en hel del uppdämd revanschlusta hos båda lagen – hos Söder finns den definitivt. Rävåsen verkar ha en del problem med spelarförsörjningen inför matchen, så kanske Söder kan ses som favoriter.

ÖSK Söder Dam: Match i Svenska cupen
Rävåsens IK: Inför cupmatchen mot ÖSK Söder
Karlskogakuriren: Cupmatch väntar för RIK Karlskoga

I potten ligger det några olika vinster. Med en bra lottning kan man få bli utslagen av ett damallsvenskt lag på Grönpepparparkens något ojämna gräsmatta. Så var det förra året, då Mallbacken gjorde ett extra Örebrobesök. Varken bra eller dåligt blir om man lottas mot ett lag från Elitettan. Inga kända spelarnamn men små chanser att gå vidare. Bra är det även om man skulle få en annan vinnare från den första cupomgången. Då handlar det om ett ungefär lika bra lag och en bättre chans att gå vidare i turneringen.

Lottning och lottning förresten – då den andra spelomgången läggs fast är det geografin och inte lotten som bestämmer vilka som får mötas.

I den andra omgången spelar de 38 vinnarna från den första omgången (div 1 och nedåt), 12 lag från damallsvenskan och de 14 från elitettan.

Kvällens match spelas på Kilsta IP med start kl. 19:00. Sandra Almqvist från Örebro dömer och det brukar inte innebära någon fördel för ÖSK Söder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.