Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Maxtiotår om Astrits defensiv

Magnus Sjöholm (Bloggen Maxtiotår) tycker inte att Astrit tar sitt defensiva ansvar och att detta är en av anledningarna till att ÖSK defensiv inte håller. Dessutom passar han på att dissa Olof Lundh och C More.

Maxtiotår: Måste dissa CMores måndagskväll: om Olof, Astrit och Zlatan

4 kommentarer – kommentera

Empe

Märklig krönika som gör ett problem av Ajdarevic’ brister i defensiven. Håller med krönikören helt i att Ajdarevic inte är bra defensivt. Däremot håller jag inte med om att det skulle vara ett problem för ÖSK. För det är det inte. Ajdarevic har ju inte särskilt många defensiva uppgifter i sin fria roll som en av två anfallare. ÖSK har problem i defensiven. Men det beror inte på Ajdarevic’ defensiva brister. Att sedan benämna Almebäck som en toppklass-back känns väl inte helt rätt i dagsläget. Han kan bli det igen, det tror jag. Han kan bli jätteviktig för ÖSK:s defensiv. Jag tror han kommer att lyfta sig. Men han behöver mer tid. Hittills har hans spel lämnat en del att övrigt att önska.

Bertil Carlsson

Jag håller helt med Empe i hans kommentar.
Varför publicerar du just Maxtiotårs krönikor ?
Håller du med i det han skriver?
Apropå Astrids bristande defensiv så kolla in hur han genom ett mycket bra defensivt jobb tar bollen från en Kalmarspelare innan han passar fram DG till 1-0 målet .
Statistik: 2015-2016 : ÖSK med Astrit 2,3 poäng/ match utan Astrit 0,7.

Ficedula hypoleuca

1. Jag länkar till det mesta som skrivs om ÖSK och som jag tycker är intressant (och någorlunda välskrivet). Det behöver inte betyda att jag nödvändigtvis håller med skribenten.
2. Känner du till andra personer som skriver om ÖSK men som jag missat är jag givetvis väldigt intresserad av att få bättre koll på dessa.
3. Som alltid finns det väl ett korn av sanning. I det här fallet att ÖSKs högersida blir utsatt för mycket press när bara Björnqvist finns tillgänglig för att försvara den.

Bertil Carlsson

Jag vill bara först säga att jag är full av beundran för ditt jobb med Eyravallen som jag följer varje dag med mycket stor behållning!
Att jag reagerade på krönikören Maxtiotårs krönikor var att jag upplever inte att det är en seriös skribent.
Hans text är full av förklenande omdömen om Astrit och han tillskriver honom åsikter som han inte har en aning om är sanna.
Bara det att han kallar Cmore för en obskyr kanal visar på dåligt omdöme tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.