Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U15: Delad poäng med Motala

ÖSK U15 och Motala AIF delade på poängen i kvällens match på Ekängs konstgräs. Matchen dominerades spelmässigt av ÖSK, men Motala försvarade sig bra och stod emot ÖSKs rätt stereotypa anfallsspel. Hemmalaget försökte framför allt att spela fram sin kraftfulle anfallare Nadir Ayeva, men Motalas centrala försvar stod emot förvånansvärt bra.

Under första halvlek var ÖSK det klart dominerande laget, men efter halvtidspausen jämnade spelet ut sig en del. Motala kom oftare över på ÖSKs planhalva, men sällan längre än till ÖSKs backlinje i vilken Helmer Andersson och Ryad Iskhadzhiev i princip stoppade allt. Det var väldigt många spelarbyten för ÖSKs del under andra halvlek, vilket nog bidrog till att spelet inte riktigt ville sätta sig.

ÖSKs mål gjordes i den 38:e minuten efter en fin framspelning från Samuel Hafdell som för en gångs skull friställde ”Nadde” utom räckhåll för Motalaförsvararna. Gästernas kvittering kom direkt i inledningen av andra halvlek. En skott på en andraboll efter hörna ändrade riktning och ställde ÖSKs målvakt.

Matchfakta (2*40):
38. 1-0 Nadir Ayeva (Samuel Hafdell)
41. 1-1

Laguppställning: Jacob Nilsson (ht) – Gabriel Moshél (47), Ryad Iskhadzhiev, Helmer Andersson (k), David Jansson (46) – Dino Salcinovic (ut 45, in 60), Edvin Cimirotic (ht), Marcus Kanto – Samuel Hafdell (60), Nadir Ayeva, Algot Strömberg (70)

Avbytare: Simon Norrman (mv, ht), Ibrahim Ahmed Kamil (ht), Julius Höglund (45), Lucas Karlsson (46), Karl Andershed (47), Viktor Norrman (70)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.