Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Gräspremiär utan poäng

Gräsmattan på GPP IP såg förvånansvärt bra ut sett till årstid och väderförhållanden.

Gräsmattan på GPP IP såg förvånansvärt bra ut sett till årstid och väderförhållanden.


Ett tidigt baklängesmål satte matchkaraktären då ÖSK Söder tog emot P18 från Visby på ett förvånansvärt grönt om än ännu inte jämnt underlag på Grönpepparparkens IPs A-plan. En boll in i straffområdet som hemmaförsvaret inte fick bort nickades över Ida Lindell i Söders mål av den energiska Alma Nygren.

Tidiga baklängesmål är alltid jobbiga att få emot sig, blåser det dessutom kraftig motvind blir det extra jobbigt. Halvleken blev alltså sett till spel och bollinnehav P18:s. Söders bästa chans kom i den 24:e minuten då Josefine Zandén kom ensam mot P18s kanadensiska målvakt Marie-Joelle Vandal. Vandel kom dock ut tillräckligt långt för att kunna skära av skottvinklarna och fick skottet på sig. Inte heller andrabollen studsade rätt utan det hela utmynnade i en resultatlös hörna.

Det blev div 1-debut för Hanna Persson

Det blev div 1-debut för Hanna Persson


I övrigt utspelades det mesta i chansväg framför Ida i hemmamålet. En boll i ribban, en tänjräddning på ett markskott och några allmänt röriga situationer framför mål gjorde, att P18s halvtidsledning inte kändes orättvis. Känslan var väl dessutom att Söder lämnade lite väl stora ytor lediga mellan backlinje och mittfält, vilket P18 förstod att utnyttja.

I andra halvlek fick Söder vind i den egna ryggen och matchbilden ändrades påtagligt. Spelet jämnade ut sig men målchanser var fortfarande en bristvara. Hörnor blev det en hel del, men P18 försvarade sig bra. En för lös bakåtpassning såg för ett kort ögonblick ut att kunna bli Söders väg in i matchen, men den var tyvärr inte tillräckligt lös.

Agnes Andersson vill alltid ha boll.

Agnes Andersson vill alltid ha boll.


Med lite drygt 20 minuter kvar byter Söder ut sin debutant Hanna Persson. Betydligt mer rutinerade men fortfarande matchotränade Emma Tivemo går in i hennes ställe. Ja inte direkt eftersom det var Emma Östlund som avslutade matchen som högerback. För att öka trycket ytterligare fick så småningom även Elin Börjesson nya arbetsuppgifter – som anfallare faktiskt.

Så gick det som det ofta går. Söder tryckte framåt med så gott som alla tillgängliga resurser och P18 kunde öka på sin ledning i slutminuterna på en snabb motattack efter en Söder-hörna. Dessutom gjorde de det ytterligare en gång på övertid efter det att Ida Lindell varit lite väl ivrig i en av sina karaktäristiska utrusningar och sedan blivit överspelad.

Det blev lite väl stora siffror till slut efter det att Söders slutforcering resulterade i mål åt fel håll. Bäst i ett för dagen passningsklent Söder var centrallinjen med Lisa Lindahl (blomsterbukett som Söders bästa), Silvia Erkisi och Josefine Zandén. Priset till bästa spelare i P18 gick för övrigt även det till en försvarare – vänsterbacken och försvaren Ejla Lillro. Det säger väl en del om att det inte var årets målchansrikaste tillställning.

ÖSK Söder Dam: Tung hemmaförlust mot P18 IK
Helagotland: P18 tog bortaskalp
NA: Tvärstopp för ÖSK: ”Ingenting att skylla på”

Matchfakta:
07. 0-1 Alma Nygren
66. Spelarbyte: Hanna Persson (ut), Emma Tivemo (in)
87. 0-2 Alma Nygren
91. 0-3 Mimmi Engström

Laguppställning: Ida Lindell – Hanna Persson (66), Caroline Zandén, Lisa Lindahl, Elin Börjesson – Emma Östlund, Silvia Erkisi (k), Agnes Andersson – Josefine Zandén, Sara Sandberg, Olivia Puhls
Ersättare: Stina Koskilampi (mv), Klara Thorsén, Emma Tivemo (66), Lova Händel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.