Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Hemmapremiär på riktigt?

Söder Dam - P18


Allt tyder på att ÖSK Söder Dam kan fira konungens födelsedag genom att ta emot P18 IK från Visby på Grönpepparparkens förmodligen ännu inte helt sommarfräscha gräsmatta. Vi får väl hoppas att det i alla fall är mer gräs än matta som de två lagen får beträda. Som Plan B har Lugnets konstgräs angivits, men jag har inte sett eller hört något som indikerar att någon dragit i nödbromsen och skickat spelartrupperna till Adolfsberg.

Gästerna från Visby brukar tillbringa större delen av sina säsonger inblandade i striden kring nedflyttningsstrecket. En kamp de kunnat avgöra till sin fördel i slutomgångarna. Hjälpta till stor del genom lyckade sommarimporter från Nordamerika. En möjlighet som väl den här säsongen försvunnit (har jag för mig).

ÖSK Söder har en bra hemmastatistik mot P18. Lagen har mötts två gånger i div 1-sammanhang och Söders damer har vid båda tillfällena gjort 4 mål. År 2014 blev det 4-2, förra året 4-1. Kan vi hoppas på en 4-0 seger i år månntro? Gästerna har inlett sin säsong med blandade resultat. En förlust med 4-1 mot Älvsjö som Söder besegrade i den förra omgången i en jämn match. Därefter vann P18 på sin hemmaplan mot Täby FK med 3-1. Kan alltså vara både fågel och fisk, men förmodligen mer fisk.

Söderdamerna kommer till matchen med följande Matchtrupp: Ida Lindell (mv), Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Lisa Lindahl, Klara Thorsén, Elin Börjesson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Emma Östlund, Olivia Puhls, Agnes Andersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén, Emma Tivemo och Lova Händel.

Jämfört med matchen mot Älvsjö saknas i truppen Anna Meier, Hannah Uhlan, Jenny Börjesson och Joline Jakobsson. Åter i truppen är ordinarie målvakten Ida Lindell efter sjukdom och Sara Sandberg som var bortrest. Tre av startspelarna från förra matchen saknas alltså idag, vilket innebär att det kan bli en del omkastningar i laguppställningen.

ÖSK Söder Dam: Match mot P18 IK

Matchen som börjar kl 14:00 döms av Sofie Borck Janeheim från Stockholm

GPP_IP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.