Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Hat Nick av Ibo

Tre nickmål av Ebrima Jaithe var vad som behövdes för att ÖSK skulle kunna gå ifrån och vinna länsderbyt mot Degerfors i juniorallsvenskan. Detta efter att gästerna tagit ledningen redan i den sjunde minuten. En frispark slogs mot ytan bortom bortre och nickades därifrån tillbaka in mot mål. Där var en motståndare snabbast och kunde ge gästerna ledningen.

Speciellt länge fick gästerna inte glädja sig över sin ledning. Efter en kvart får Viktor Walldén en praktträff på volley och kan halvsnett utifrån se sitt skott gå in vid bortre. Sedan händer det inte så mycket mer målmässigt sett och nästan inte spelmässigt heller. Även om det är ÖSK som har initiativet skapar varken de eller Degerfors några heta möjligheter. Oavgjort i halvtid alltså efter ett spel som inte imponerade.

ÖSK kom ut till andra halvleken betydligt mer taggade än de var när de lämnade efter den första. Anfallen avlöste varandra, företrädesvis längs vänsterkanten där Viktor Walldén utmanade Degerfors högerförsvar gång efter annan. Frälsningen skulle dock komma från den andra kanten. Ett precist inlägg/inspel från Felix Möller placeras framför Degerfors mål och Ebrima Jaithe når högst och kan nicka den i mål. Ledningen utökas sedan i den 66:e minuten – på nytt på nick av Ibo. Fast den här gången var det inte ett inlägg utan en misslyckad rensning från Degerforsförsvaret som gav målchansen.

Efter den 70:e minuten är sedan initiativet på väg att glida över till gästerna och Gustaf Franck som varit sysslolös under stora delar av matchen får visa vilken duktig målvakt han är några gånger. I slutminuterna får ÖSK trots allt möjlighet att putsa till slutresultatet. Michel Yanez hårda inlägg nickas i mål av Ebrima Jaithe för hans tredje nickmål den här kvällen. Någon minut senare gör Gustaf Franck en enhandsräddning på ett skott på väg mot ena krysset. Den efterföljande hörnan öppnar för en motattack. Marcus Karlsson springer från det ena målet till det andra och är sedan osjälvisk nog att i stället för att försöka skjuta själv så passar han i sidled till en helt fri Oliver Kåhed, som bara har att placera bollen i ett oförsvarat mål.

– Det var betydligt jämnare än resultatet tyder på, tyckte DIF-tränaren Stefan Jacobsson enligt Nya Wermlandstidningen. Jag håller med. 3-1 eller kanske rent av 3-2 med tanke på Degerfors slutforcering hade nog speglat matchen bättre. Men det gäller ju att göra målen också.

Rickard Torstensson var trots de stora segersiffrorna inte speciellt nöjd med lagets insats. För dåligt passningsspel och för lite aggressivitet, tyckte han. Att vi ändå vinner med 5-1 beror på några ögonblick av individuell skicklighet. Kul att se Ibo nicka in tre mål trots att vi egentligen inte tycker att han kan nicka speciellt bra, tyckte Rickard. Bra insatser även av Michel Yanez som hade hela högerkanten för sig själv, Viktor Franssila som tog det mesta av mittbacksjobbet efter det att Alex Hahne varnats tidigt i första halvlek. Viktor Walldén utmanade längs kanten, speciellt i andra halvlek. Han ställde till en hel del problem för sina motståndare men hade samtidigt svårt att få till de riktigt heta lägena.

Nya Wermlandstidningen: DIF:s U19-lag föll i derby

Matchfakta:
07. 0-1 Erik Sördell
15. 1-1 Viktor Walldén
54. 2-1 Ebrima Jaithe (Felix Möller)
66. 3-1 Ebrima Jaithe
89. 4-1 Ebrima Jaithe (Michel Yanez)
45+2 5-1 Oliver Kåhed (Marcus Karlsson)

Laguppställning: Gustaf Franck – Michel Yanez Hernandez, Alex Hahne (ht), Viktor Franssila, Lukas Hjort – Felix Möller (k), Kevin Johansson, Mikael Loön (74), Viktor Walldén (82) – Ebrima Jaiteh, Simon Danielsson (67)

Ersättare: Simon Gustafsson (mv), Albin Ödberg (ht), Marcus Karlsson (67), Oliver Kåhed (74), Adem Greku (82), Oscar Sandberg, Mirza Turan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.