Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kontraktsläget inför sommarfönstret

Ett ovanligt stort antal spelare i ÖSK sitter med utgående kontrakt det här året. Från ÖSKs sida har det (av naturliga skäl) inte hörts så mycket om saken. Det finns ingen anledning att skapa oro i onödan eller att visa sina kort alltför tydligt. Det handlar ju trots allt om en förhandling där båda parter försöker uppnå så goda resultat som möjligt.

För en klubb som ÖSK med relativt begränsade resurser och med två års erfarenheter av att långt in på säsongen hotas av nedflyttning finns det heller ingen möjlighet att tidigt på säsongen knyta upp mer än någon enstaka spelare. Klubben vet helt enkelt inte vilka ekonomiska resurser man har att röra sig med. För spelare som ser en eventuell möjlighet att skaffa sig ett (mer välbetalt) utlandskontrakt finns det heller ingen anledning att förlänga med ÖSK innan den europeiska transferperioden är överstånden.

På Magnus Sköldmarks att-göra-lista står förmodligen de flesta av följande namn under rubriken Förlängning?: Daniel Björnquist, Kalle Holmberg, Erik Moberg, Daniel Gustavsson, Alhassan Kamara, Robert Åhman-Persson, Daniel Nordmark, Sebastian Ring, Astrit Ajdarevic, Carl Ekstrand Hamrén.

Websidan Fotbolltransfers.com har talat med flera av ÖSK-spelarna med utgående kontrakt. Inte så förvånande säger de att de gärna flyttar utomlands och att de dessutom trivs väldigt bra i Örebro. Det gäller ju att hålla så många dörrar som möjligt öppna.

160420: Astrit Ajdarevic: ”Allt som kommer är en bonus”
160421: Daniel Gustavsson följs av utländska och allsvenska klubbar
160422. Daniel Nordmark: ”Jag är absolut öppen för att diskutera”
160425: Maic Sema: ”Ett perfekt beslut att komma tillbaka”
160428. Åhman Persson bekräftar intresse från utlandet: ”Det stämmer”

Vad som skall hända med Åhman Persson verkar vara hetast just nu. Även FotbollDirekt skriver om honom: ÖSK i samtal med stjärnan – bekräftar förhandlingar

NA tar upp tråden och har kollat saken med Magnus Sköldmark: Sportchefen: ”Vill gärna ha honom kvar”

Det är inte troligt att det kommer att hända så värst mycket före sommaren. ÖSK vill nog konsolidera sin allsvenska status (och ekonomi) innan man börjar förhandlingarna på allvar. Spelarna å sin sida vill avvakta om det kan bli en utlandsflytt genom sommarfönstret innan de på allvar funderar på om de skall förlänga med ÖSK eller ej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.