Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Biljetter till Hammarby-matchen

ÖSK har blivit rätt bra att hålla sina ”intressenter” informerade via epost om vad som sker i klubben. Så idag kom det en sådan försändelse med anledning av vinsten i Östersund. Man passar även på att påminna om, att biljetterna till matchen mot Hammarby är halvsläppta. Alltså ingen försäljning över webben, men väl över disk om man är medlem i ÖSK Fotboll, Kubanerna eller har ett säsongskort. Då kan man köpa biljetter på ÖSKs kontor eller hos Örebrokompaniet.

Nu är det väl så, att det är just dessa kategorier som är allra mest troliga att redan ha skaffat sig biljetter till matchen, så det här upplägget ser lite grann ut som ett självmål. Även om ÖSK betonar att tanken är att man skall köpa ut biljetter till vänner och bekanta som inte tillhör någon av de godkända kategorierna.

Även om det inte sagts rent ut från ÖSKs sida verkar det vara polisen som ligger bakom detta försök, att separera olika supportergrupper. Om det även är de som bestämt vilka kategorier som skall ha rätt att köpa biljetter i förväg har aldrig framgått. Det kan ju vara så att det är ÖSK som själva bestämt sig för att göra avgränsningen på detta sätt.

Speciellt praktiskt är det hur som helst inte. Man skulle kanske kunna lösa det här problemet genom att i samband med att man lämnar ut biljetter som förköpts på det här sättet även lämnar med något slags (plast)kort som identifierar innehavaren som ÖSK-supporter. Så kan de köpa biljetter på egen hand när AIK kommer i andra halvan av augusti – eller när nästa heta match kommer. Bara ett förslag.

Nu skriver ÖSK i och för sig att det är möjligt att man trots allt kan komma att få tillstånd att sälja de aktuella biljetterna till allmänheten utan någon medlemskontroll. För fotbollsintresserade örebroare är dock detta knappast någon idealisk lösning. Risken är nämligen stor att de frisläppta biljetterna väldigt snabbt säljs ut till Hammarby-supportrar.

Man skulle kanske även kunna ta några kronor för ett sådant ”supporter”kort. Som motprestation kan man ge rabatt på ett inköp från ÖSK-shopen – eller på något annat sätt kompensera för utgiften.

Hur som helst – vill man se matchen mot Hammarby så gäller det nog att skynda på och skaffa en biljett innan det är för sent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.