Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U15: Storseger mot Syrianska

ÖSK Ungdoms U15-lag mötte igår Örebro Syrianska i den andra omgången i P15 Västra. Jag har en känsla av att syrianerna ställde upp med ett lag bestående av både 01:or och 02:or – en del av deras spelare var inte så stora. ÖSKarna däremot verkar ha vuxit till sig bra över vintern och många såg ut att vara ett huvud längre än i höstas.

Med hjälp av den duktig målvakt, stolpar, ribba och ett uppoffrande försvarsspel i allmänhet höll syrianerna – som faktiskt var hemmalag på Ekäng den här kvällen – emot bra i inledningen av matchen. Inte förrän efter en halvtimme kunde ÖSK ta ledningen på ett långskott av Dino Salcinovic. Minuten efter utökade Nadir Ayeva till 2-0 och på övertid klackade Ibrahim Ahmed Kamil in en hörna vid första. Efter de två målen vid halvtimmes markeringen var matchen i princip körd för Syrianska. De hade varken tekniken eller fysiken på sin sida i den här matchen.

I andra halvlek hade kamplusten av naturliga skäl gått ur motståndarlaget och ÖSKarna kunde defilera fram till en 9-0 seger.

Matchfakta (2*40):
30. 0-1 Dino Salcinovic
31. 0-2 Nadir Ayeva
40. 0-3 Ibrahim Ahmed Kamil
42. 0-4 Nadir Ayeva
46 0-5 Edvin Cimirotic
47 0-6 Edvin Cimirotic
55 0-7 Algot Strömberg
64 0-8 Helmer Andersson (nick givetvis)
71 0-9 Ibrahim Ahmed Kamil

De 11 som startade var: Simon Norrman (mv) – Gabriel Moshél, Ryad Iskhadzhiev, Helmer Andersson (k), Viktor Norrman – Marcus Kanto, Edvin Cimirotic, Dino Salcinovic, Algot Strömberg, Nadir Ayeva, Ibrahim Ahmed Kamil. (Om det nu var 4-3-3 de spelade)
På bänken satt: Jacob Nilsson (mv), Julius Höglund, Samuel Hafdell, David Jansson, Lucas Karlsson och Karl Andershed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.