Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: ÖSK möter Vasalund

I kväll på en nästan kontinental avsparkstid möter ÖSK Vasalund i U21-serien. Två lag i botten av serietabellen med sina fyra poäng – ÖSK dock med en match mindre spelad.

Motståndarna från Solna är ett lag som ÖSK ofta (men inte alltid) brukar ha svårt att hantera. Jag antar att det är deras fysiska spelstil som inte passar ÖSKarna så bra. Förra året vann man faktiskt med 8-0 hemma för att sedan någon månad senare bara nå 1-1 på bortaplan.

Den här veckan är det inga U21-matcher som stör truppsammansättningen så ÖSK lär kunna ställa upp med ett starkt lag under förutsättning att tillräckligt många är friska och hela. Det skall bli intressant att se om A-tränarna ger Jonathan Lundberg speltid. Det borde han väl få även om han skall med på planet till Östersund.

ÖSKarna kommer närmast från en smärtsam 5-0 förlust borta mot GIF Sundsvall i U21-serien. I den matchen hade motståndarna ett riktigt starkt lag som luktade A-trupp lång väg. Det har inte Vasalund och jag tror att ÖSK bör ha en god möjlighet att öka på poängskörden med ytterligare en trea den här kvällen.

Kl. 20:00 är det avspark och det är Jesper Hedlund från Garphyttan som skall försöka se till att allt går någorlunda rätt till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.