Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Hårt jobb gav seger mot Vasalund

ÖSK U19 fick jobba hårt när Vasalunds IF kom på sitt årliga besök till Behrn Arena. Trots ett massivt spelövertag under större delen av matchen hade hemmalagets spelare förtvivlat svårt att få bollen över motståndarnas mållinje. När dessutom Vasalund kunde gå till ledningen tack vare två fina mål efter drygt 20 minuter ökade pressen ordentligt på hemmalaget. Först en snabb omställning där ÖSKarna inte hann med tillbaka och sedan ett fantastiskt skott från straffområdeshörnet mot bortre krysset.

Psykologiskt viktigt då, att Ebrima Jaithe rätt omgående kan nicka in en reduceringsboll några minuter senare på en frispark lagd av Michel Yanez Hernandez. Några fler mål blev det inte i första halvlek och ÖSK fick gå till pausvila med ett ettmålsunderläge men med en känsla av att man nog skulle kunna spela sig ur underläget.

Laget fick en fin start i andra halvlek när Mikael Loön krånglade sig fri från en intensiv uppvaktning på mittfältet. Han avancerade mot straffområdesgränsen och fick på ett riktigt bra skott som gick i mål vid första. Vasalunds målvakt verkade närmast paralyserad och gjorde inga ansatser att försöka stoppa skottet. Hemmalaget fortsatte att rada upp målchanser. Tjugo minuter in i halvleken lyckades laget till exempel att två gånger inom en minut träffa stolpen. Först Marcus Karlsson på ett inspel från kanten och sedan Kevin Johansson vid ett individuellt genombrott när han kom i en andravåg.

Under den första halvtimmen av den andra halvleken var Vasalund knappt över på ÖSKs planhalva, men mot slutet av matchen ändrade sig styrkeförhållandena radikalt. Nu var det gästerna som förde matchen och ÖSK som fick försvara sig med alla till buds stående medel. Ändå var det ÖSK som till sist fick in det avgörande målet. Ett inspel från kanten (halva-halva) från Almin Masic når Marcus Karlsson vid bortre och denne nickar bollen i mål. Vasalund försöker sedan med en sista kraftansträngning att utjämna, men ÖSK kan med en viss möda hålla emot.

Rickard Torstensson var mycket nöjd med sitt lags insats som han tyckte att spelmässigt sett var det bästa han sett laget prestera under det här året (den relativa måltorkan till trots). Det stabila mittbacksparet Alex Hahne och Viktor Franssila fick beröm samtidigt som han tyckte att samspelet mellan Marcus Karlsson och Ebrima Jaithe fungerade mycket bra. Även Mikael Loön som tar på sig mer och mer av spelfördelarrollen samt hans vapenbroder på det centrala mittfältet Mirza Turan förtjänar beröm.

Matchfakta:
23. 0-1 Stefan Cupcev
25. 0-2 Luka Dobrijevic
27. 1-2 Ebrima Jaiteh (Michel Yanez Hernandez)
53. 2-2 Mikael Loön
40. 3-2 Marcus Karlsson (Almin Masic)

Laguppställning: Gustaf Franck – Michel Yanez Hernandez, Alex Hahne, Viktor Franssila, Gabriel Fernsten (ht) – Kevin Johansson, Mikael Loön, Mirza Turan (73), Almin Masic (90) – Marcus Karlsson (90), Ebrima Jaiteh (ut 73, in 90)

Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Lukas Hjort (ht), Felix Möller (73), Simon Danielsson (73), Oliver Kåhed (80) och Adem Greku

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.