Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Stark slutforcering gav vinst mot Falkenberg

Adam Bark - fyramålsskytt och matchvinnare för ÖSK U17.

Adam Bark – fyramålsskytt och matchvinnare för ÖSK U17.

Idag var bollen jätterund”, tyckte lagets tränare Bernhard Nilsson efter matchen. ”Vi började bra och sedan tappade vi allt och mycket till. Men fick vi energi igen sista tjugo och plötsligt dräller det av målchanser”, sammanfattade han.

Och visst var det en ovanligt svängig match. ÖSK chockstartade och ledde redan efter 8 minuter med 2-0. Adam Bark och Albin Zidaric framspelade i straffområdet av Lucas Parkedal resp. Adam Leijon. Klassiskt snett-inåt-bakåt. Spelet jämnades sedan ut och mitt i halvleken reducerade Falkenberg på en mycket snyggt tagen frispark från straffområdesgränsen. Otagbart och hårt vid bortre krysset. ÖSK hade väldigt svårt att få igång ett ordnat spel genom mittfältet och Falkenberg utnyttjade bolltappen genom att fylla på med mycket folk. Enmålsledningen stod sig dock halvleken ut även om den vid det här laget inte kändes betryggande.

Falkenberg kunde sedan kvittera tidigt i andra halvleken En sidledspassning efter frispark från halva halva resulterade efter ett hårt skott som gick förbi alla ÖSKs försvarare och sedan studsade alldeles framför målet. Falkenberg med segervittring fortsatte att pressa på och strax efter timmen kunde de öka på sin målskörd två gånger om. Det var två hörnor som nickades in, den första vid främre och den andra centralt.

ÖSKarna såg vid det här laget väldigt nervösa ut, men lyckades ändå vända matchen till sin fördel. Efter en stark insats av Isac Eklöf ner mot kortlinjen till höger hittar han Adam Bark med en passning. Mål! Några minuter senare resulterar ett av långkastaren Adam Leijons inkast i höjd med motståndarnas straffområde. Mål igen! En vidareskarvning (av vem såg jag inte) hamnade hos Adam Bark som nickade vidare i en väl avvägd båge över Falkenbergs målvakt. Nu var det gästerna som plötsligt såg väldigt nervösa ut. Att de skulle markera Adam Bark lite bättre i sitt eget straffområde verkade dock inte ha trängt fram. Adam kunde därför göra sitt fjärde mål för dagen, den här gången framspelad av Adam Leijon.

Fyra mål av Adam Bark var givetvis en mycket stark prestation, men man skall i den här sammanhanget inte glömma framspelare och passningsläggare. Adam hittade rätt position i motståndarnas straffområde för att kunna avsluta på bästa möjliga sätt, men bollen skulle dit också och det skötte hans medspelare utomförträffligt.

I U17-truppen har man fortfarande stora problem med skadade spelare och även den här gången fick man vända sig till U16 för hjälp och förstärkning. Lucas Parkedal spelade hela matchen och skötte sig utmärkt som högerback. Manne Ljunghaga blev inbytt med 20 minuter kvar efter det att Arvid Brorsson fått lov att gå av med en befarad hjärnskakning. Även Johannes Hjulström blev inbytt och var nära några gånger att skaffa sig en plats i poängligan.

Matchfakta:
06. 1-0 Adam Bark (Lucas Parkedal)
08. 2-0 Albin Zidaric (Adam Leijon)
20. Varning Edwin Lundkvist
21 2-1 Tobias Wahlberg (frisparksmål, direkt i mål)
52. 2-2 Edi Sylisufaj
61. Varning Gustav Pauly
63. 2-3 Albin Andersson (nick, hörna)
68. 2-4 Gabriel Johansson (nick, hörna)
76. 3-4 Adam Bark (Isac Eklöf)
80. 4-4 Adam Bark (nick, inkast Adam Leijon, nicktouch till Bark)
85. 5-4 Adam Bark (Adam Leijon)

Laguppställning: Simon Gustafsson (U16) – Lucas Parkedal Stenfelt (U16), Joseph Spångberg (k), Edwin Lundkvist, Gustav Pauly (76) – Sebastian Ternevid ut ht, in 86), Arvid Brorsson (70), Isac Eklöf, Albin Zidaric (77) – Adam Leijon, Adam Bark (86)
Ersättare: Simon Bladh (mv), Vide Törner (ht), Manne Ljunghaga (U16, 70), John Kakraba (76) och Johannes Hjulström (U16, 77).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.