Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Falkenberg nästa

Job: 2016-Idrott-SEF-Örebro SK Group: Örebro SK - U 17

Övre raden fr. v: Henrik Westher, Albin Zidaric, Adam Leijon, Samuel Brunnberg, Joseph Spånberg, Edwin Lundqvist Mittenraden fr. v: Fredrik Biörs, Isac Eklöf, Vide Törner, Bernhard Nilsson, John Kakraba, Gustav Pauly, Niklas Aronsson Främre raden fr. v: Sebastian Ternevid, Harald Detlofson, Jonathan Aronsson, Martin Trinh, Simon Bladh, Arvid Brorsson (Foto: ÖSK)

I skuggan av ÖSKs allsvenska match mot IFK Göteborg senare idag gör två andra lag upp om pojkallsvenska poäng på Behrn Arena. Det är ÖSK U17 som tar emot ett gäng bussresenärer från Falkenberg. Matchen börjar redan kl 12:30, vilket är tidigt med tanke på att Falkenberg har en rätt lång resa. Men senare avsparkstid gick inte att få med tanke på A-lagsmatchen.

Inget av de två lagen har inlett pojkallsvenskan speciellt bra. ÖSK besegrade visserligen IFK Göteborg i sin första match, men förlorade sedan mot GAIS i en match som mest av allt utmärktes av antalet utdelade gula kort. Förra helgen var laget i Mjällby med en trupp som nästan till hälften bestod av spelare från U16. Skador och sjukdomar har drabbat laget hårt under säsongsinledningen och bidrog säkert till uddamålsförlusten.

Men om det gått trögt för ÖSK i säsongsupptakten har det gått rent ut sagt dåligt för Falkenberg. Laget har inkasserat tre raka förluster och målskillnaden summerar till svaga 3-14.

Kl. 12:30 blåser Albin Carlman från Fjugesta igång matchen och jag hoppas att ÖSK kunnat fylla på sin trupp med återvändare från sjuk- och behandlingsrum. I så fall är det här en match man bör kunna vinna, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.