Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Förlust i Sundsvall

ÖSKs U19-lag för kvällen uppgraderat till U21-status förlorade som befarat sin bortamatch mot ett starkt hemmalag i Sundsvall. ÖSK lät så gott som alla bänkspelare från gårdagsmatchen åka hem med två undantag. Carl Ekstrand Hamrén (som i alla fall fyller 20 senare i år) och Viktor Walldén blev kvar och höll Axel Kjäll sällskap till dess att resten av truppen anslöt per buss från Örebro.

Som vanligt prioriterade ÖSK sina A-lagsträningar före U21-matcherna och till matchen kom ÖSK med följande juniortrupp: Oscar Sandberg, Jonathan Lundberg, William Gunarsson, Kevin Johansson, Michel Yanez Hernandez, Almin Masic, Marcus Karlsson, Carl Ekstrand Hamrén, Viktor Walldén, Axel Påhlsson, Mikael Loön, Simon Danielsson, David Holm, Douglas Bjäresten (mv) och Viktor Franssila. En U19-trupp med ungefär lika många 19-åringar som -98:or och yngre.

Mot sig hade de en betydligt mer rutinerad motståndartrupp med flera namnkunniga spelare från Giffarnas A-trupp: Lloyd Saxton (A, mv), Jonathan Morsay (U19), Filip Tägtström (A), Linus Sahlin (U19), Erik Björkander (A), Peter Wilson (A), Smajl Suljevic (A), Robin Tranberg (A), Erik Granat (A), Johan Eklund (A), Shpetim Hasani (A), Sebastian Friman (U19), Amaro Bathijar (A), Simon Bandh (mv, U19), Axel Näsholm (U17), Musa Angaye (U19).

En sådan här match borde bara kunna sluta på ett sätt och det gjorde den här också. Hemmalaget vann med 5-0.

NA skriver några rader om matchen utan att lämna alltför mycket detaljer. ÖSK fick Carl Ekstrand Hamrén frilägesutvisad och Shpetim Hasani kunde göra 3-0 på den efterföljande straffen. Axel Kjäll verkar vara vara relativt nöjd med vad laget presterade trots nederlaget. (Vilket han till exempel inte var efter den senaste hemmamatchförlusten mot IFK Norrköping).

NA: Utvisad när ÖSK föll i Sundsvall

U21-serien tar nu ett litet uppehåll och återsamling sker inte förrän den 4 maj, då ÖSK möter AIK på Behrn Arena. För U19-truppens del spelas nästa match på måndag, då Vasalund kommer till Örebro.

Matchfakta (SvFF):
07. 1-0 Johan Eklund
35. 2-0 Robin Tranberg
61. Utvisning Carl Ekstrand Hamrén
61. 3-0 Shpetim Hasani (straff)
71. 4-0 Peter Wilson
76. 5-0 Johan Eklund

De 11 som startade för ÖSK: Oscar Sandberg, Jonathan Lundberg, Kevin Johansson, Michel Yanez Hernandez, Almin Masic, Carl Ekstrand Hamrén (k), Viktor Walldén, Axel Påhlsson, Mikael Loön, David Holm och målvakten Douglas Bjäresten

På bänken satt: William Gunnarsson, Marcus Karlsson, Simon Danielsson och Viktor Franssila

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.