Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Sent mål gav en poäng

Ett mål av Ebrima Jaithe i matchens sista minut fastställde slutresultatet 1-1 och gav ÖSK U19 en poäng, då laget på mötte mötte J-Södra på bortaplan. Inget skrivet om matchen vad jag kunnat se, så vi får nöja oss med den officiella matchrapporten.

Matchfakta:
28. 1-0 Kalle Ekman
90. 1-1 Ebrima Jaiteh

De 11 som startade: Alex Hahne, Oscar Sandberg, Felix Möller (k), Albin Ödberg, Almin Masic, Marcus Karlsson, Axel Påhlsson, Mirza Turan, Gustaf Franck (mv), Simon Danielsson och Viktor Franssila.
På bänken satt: Ebrima Jaiteh, William Gunnarsson, Gabriel Fernsten, Oliver Kåhed, Hampus Lundgren och målvakten Douglas Bjäresten

Det tycks ha varit en rätt grinig tillställning. Tre av ÖSKs spelare varnades (Masic, Hahne och Danielsson) och hela sex från hemmalaget. J-Södra verkar ha fått två varningar efter Ibos sena kvittering så den var tydligen inte helt oomtvistad.


Inför U19: J-Södra – ÖSK.
ÖSKs motståndare J-Södra ha inlett seriespelet med två stycken 2-1 vinster. Först hemma mot Degerfors och sedan på bortaplan mot Vasalund. I en av ligacupens B-grupper vann de tre av fem matcher. Ett habilt lag, men förmodligen utan spetskvaliteter. Ett lag som ÖSK borde kunna slå utan några större problem med en normal startelva. Hur normal dagens startelva kommer att vara vet vi dock inte ännu.

ÖSK kommer närmast från en storseger mot Åtvidaberg (7-1). Då hade man en hel del hjälp i form av mål och framspelningar av Jonathan Lundberg, vilket man knappast lär få i den här matchen. Jonis borde väl stå över med tanke på A-lagsmatchen i Sundsvall på måndag.

Bloggen noterar för övrigt, att i årets juniorallsvenska går gränsen mellan norra och södra Sverige i höjd med Jönköping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.