Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Mållöst, men inte chanslöst

ÖSKs backlinje hade bra koll på farlige Khaled Qasem även om det kostade ett gult kort vid ett tillfälle.

ÖSKs backlinje hade bra koll på farlige Khaled Qasem även om det kostade ett gult kort vid ett tillfälle.


En mållös match är det inte ofta man ser i ungdomssammanhang. Dagens match mellan ÖSK U16 och Borens IK borde rimligen inte ha slutat mållös. Hemmalaget radade upp chanser matchen igenom. Johannes Hjulströms långskott redan i den 5:e minuten studsade i båda stolparna men ville inte över linjen. Fem minuter senare får samma man se sitt skott ta i utsidan av stolpen. ÖSK missar en straff och i den första halvlekens slutminut svarar Borens målvakt för två kvalificerade reflexräddningar då ÖSKarna tryckte på i straffområdet.

I andra halvlek såg det nästan likadant ut. ÖSK med ett fortsatt massivt spelövertag skapade ett antal heta chanser som inte resulterade. Motståndarna hade väl två bra möjligheter – en i slutet av första och den andra i inledningen av den andra halvleken. Båda gångerna med inspel snett-inåt-bakåt från kortlinjen. Den första var det ingen som nådde – den andra sköt de över. Men det var utan tvekan hemmalaget som såg betydligt vassare ut.

Även om det bara blev en poäng den här gången kan man konstatera, att jämfört med förra året så är det ÖSK som utvecklats positivt. Då var ÖSK chanslösa i matcherna mot Boren. Nu borde man ha vunnit med lite mer skärpa eller kanske snarare tur i avslutslägena. Ändå så är det inte så att Boren försvagats på grund av spelartapp. Deras lag från fjolåret är intakt – laget har faktiskt spelat ihop sedan de var 8-9 år, enligt en Motalaledare.

En välspelad match från ÖSKs sida med ett extra plus för en stark centrallinje. Simon Gustavsson i målet hade väl egentligen inte så mycket att göra den här gången, men är tydlig och säker i sitt agerande. Manne Ljunghaga styrde sin backlinje på ett fint sätt med bra prestationer på alla fyra. Jonathan Forsberg dominerade på mittfältet både offensivt och defensivt medan Johannes Hjulström, som den här säsongen flyttat upp från mittfält till anfall var ytterst nära att avgöra matchen.

Lagets hemsida: Oavgjort i omgång 2 av Nationella U16 serien

Matchfakta (2*40):
Laguppställning: Simon Gustafsson – Carl Henning, Manne Ljunghaga (k), Fredrik Karlsson, Joel Nilsson – Malcolm Stolt, Jonathan Forsberg, Lukas Julher (54), Mohammad Suliman Nassri (58) – Abbubakar Abduwalli, Johannes Hjulström (71)
Ersättare: Martin Andersson (mv), Gabriel Nyström (54), Lucas Parkedal Stenfelt (58), Oliver Ljunghaga (71), Mohammad Omran Nassri,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.