Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Dags att bryta trenden?

ÖSK Söders damer har inte haft det lätt med säsongsupptakterna sedan de år 2013 spelade sin första div 1-säsong. Facit så här långt är två förluster och ett oavgjort resultat. Vi får se om man lyckas bättre i år.

Seriepremiären går av stapeln i Södertälje och för motståndet står nyuppflyttade Telge United. Nyuppflyttade lag brukar inte vara så lätta att ha att göra med under de första matcherna – vi får se hur det går mot Telge.

Lördagens motståndare har inte haft idealiska förhållanden för sina förberedelser. Så sent som för en vecka sedan var halva truppen sjuka i influensa och då skrev man i Länstidningen, att förhoppningen var att kunna få ihop en komplett trupp till den här helgen.

Förra året vann laget sin div 2-serie med imponerande 48 poäng (16-0-2) och den förnämliga målskillnaden 82-25. Sedan dess har dock laget tappat sin främsta målgörare Patricia Üre (30 mål) som gått till Hammarby.

Även ÖSK Söders damer har haft en besvärlig försäsong med skador och sjukdomar. Förra veckans generalrepetition mot Smedby AIS fick man ställa in på grund av problem med att få till ett tillräckligt slagkraftigt lag. Spelarmässigt har det inte skett så stora förändringar sedan förra hösten. Nya i laget är tvillingarna Josefine och Caroline Zandén från Korsnäs och den tidigare söderspelaren Jenny Börjesson som förra året spelade för Sturehov.

Av de som förra året kunde känna sig säkra på en startplats saknas Marie Stålberg (knä), Emelie Lundqvist (opererat ljumskarna) samt Sabina Håkansson som prioriterar studierna. De nya i truppen matchar rätt bra de som saknas, tycker jag.

ÖSK Söder Dam: Äntligen dags!
Länstidningen: TUFF däckat av influensa – en vecka innan premiären
Länstidningen: Premiär för Telge United FF i division 1

Till premiärmatchen som spelas på Södertälje Fotbollsarena med avspark kl. 15:00 reser ÖSK Söders damer med följande spelartrupp: Ida Lindell (mv), Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Jenny Börjesson, Agnes Andersson, Elin Börjesson, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Anna Meijer, Emma Östlund, Olivia Puhls, Josefine Zandén, Caroline Zandén och Emma Tivemo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.