Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Norrköping var för bra

ÖSK U21 hade inte mycket att hämta då IFK Norrköping besökte Behrn Arna på tisdagskvällen. I en på det hela taget chansfattig tillställning dominerade östgötarna spelmässigt, speciellt i andra halvlek. Ledningen tog de redan i den 5:e minuten då Sebastian Andersson nickade in ett inlägg från ÖSKs högerkant. Efter ledningsmålet följde en rätt chansfattig första halvlek där Norrköping inte skapade speciellt mycket i form av målchanser och ÖSK inget alls. Närmast ett mål var Norrköping med ca. fem minuter kvar då Oscar Jansson i ÖSK-målet tvingades till en jätteräddning på ett hårt och välplacerat skott utifrån.

Norrköping stärkte sitt grepp om spelet under den andra halvleken och kunde efter en knapp timme göra sitt andra efter det att ÖSK tappat boll när man för en gångs skulle befann sig på offensiv planhalva med många spelare. Sedan hann man inte komma hem med tillräckligt många spelare för att avvärja det passningsspel som ledde fram till Norrköpingsmålet.

Ett bolltapp låg även bakom Norrköpings tredje mål någon minut före matchens slut. Oscar Jansson tappar bollen ute vid straffområdeslinjen, ser ut att greppa den igen men inser att den ligger på fel sida linjen. Norrköpings Joel Enarsson uppfattar situationen, lirkar loss bollen och kan placera den i ett övergivet mål. Lite surt med tanke på hur målet kom till, men inte orättvist med tanke på hur pass kraftigt Norrköpings spelövertag varit mot slutet av matchen. Oscar hade dessförinnan stått för flera kvalificerade räddningar och hållit siffrorna nere.

Axel Kjäll var inte alls nöjd med hur laget genomförde den andra halvleken. 2-0 och 3-0 ger vi bort på ett onödigt sett, tyckte han. Men ser man på prestationen så var Norrköpings vinst motiverad. Han var besviken över attityd och inställning framför allt mot slutet av matchen, då man kände att det tog emot. Godkänt betyg ville han bara dela ut till Oscar Jansson och till en viss del även till Maic Sema.

ÖSK: Förlust mot Norrköping
NA: Oscar glänste – trots tre i baken
IFK Norrköping: IFK vann femte raka i Örebro

Matchfakta:
05. 0-1 Sebastian Andersson
58. 0-2 Gentrit Citaku
89. 0-3 Joel Enarsson

Laguppställning: Oscar Jansson – Patrik Haginge, Carl Ekstrand Hamrén, Viktor Franssila (64), Albin Ödberg (ht) – Kevin Johansson (73), Daniel Nordmark, Mikael Loön, Maic Sema (73) – Jonathan Lundberg, Ebrima Jaiteh (ht)
Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Michel Yanez Hernandez (ht), Simon Danielsson (ht), Axel Påhlsson (64), Felix Möller (73) och Almin Masic (73).

IFK Norrköpings startelva: Andreas Vaikla – Erik Lindell, Henrik Castegren, Marcus Falk Olander, Mohanad Jeahze – Gaby Chabo, Andreas Hadenius, Andreas Blomqvist, Gentrit Citaku – Sebastian Andersson, Joel Enarsson.

1 kommentar – kommentera

ÖSK

Tänk hur olika uppfattning man kan ha om en och samma match…
Oscar suverän enligt NA..nja…
Sema …nja…
Tyckte hela laget såg ut att vara omotiverade, hur nu det går till..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.