Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Norrköping på besök

I kväll möter ÖSK IFK Norrköping i U21-allsvenskan. Jag har inte sett till någon matchtrupp (eller laguppställning) från ÖSK än. Dessa brukar inte komma förrän efter det att A-truppen tränat och eftersom man har eftermiddagsträning idag enligt träningsprogrammet kan det nog dröja innan någon trupp dyker upp – om den ens gör det.

ÖSKs matchtrupper för U21 brukar variera rätt kraftigt – A-truppens behov styr i väldigt hög grad. Nu tränar A-truppen inte i morgon, vilket väl öppnar för att vi kan komma att se en del av gårdagens bänkspelare i dagens match. Kanske även Logi Valgardsson som verkar vara ok nu och som tränar fulla program med sina lagkamrater. I övrigt blir det förmodligen spelare från U19-truppen. De spelade sin veckomatch redan i fredags och bör alltså vara utvilade och spelsugna i kväll.

IFK Norrköping brukar ta den här serien med rätt stort allvar och sikta på en plats i slutspel/final. Det gör att de oftast kommer till sina matcher med starka trupper – även på bortaplan. Årets U21 har de inlett med fyra raka segrar och håller för tillfället serieledningen.

ÖSK blandar och ger (som vanligt) i U21 och har på sina tre matcher noterat en av varje.

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 18:00. Dömer gör Henrik Matsson från Örebro.

Tillägg: Nej, vi behövde inte vänta på avslutad träning. ÖSK har nu lagt ut kvällens trupp och gårdagens bänkspelare får sitt pass i kväll i stället. Logi Valgardsson verkar dock ännu inte vara spelbar.

Matchtrupp: Oscar Jansson (mv), Patrik Haginge, Brendan Hines-Ike, Carl Ekstrand Hamrén, Albin Ödberg, Kevin Johansson, Daniel Nordmark, Mikael Loön, Maic Sema, Jonathan Lundberg, Ebrima Jaiteh, Douglas Bjäresten (mv), Axel Påhlsson, Simon Danielsson, Felix Möller, Michel Yanez Hernandez, Almin Masic och Viktor Franssila.

Man kan ju alltid undra vilken princip ÖSK har följt då de lämnat en matchtrupp. Oftast går man väl efter spelarnas nummer. Den här gången tror jag dock att vi kan skönja den tilltänkta startelvan.

IFK Norrköping kommer till matchen och de flesta av deras spelare kommer från A-truppen. Denna innehåller 24 spelare, vilket gör att de har fler att välja bland och fler som behöver speltid.
IFK Norrköpings startelva: Andreas Vaikla (A) – Erik Lindell (A), Henrik Castegren (A), Marcus Falk Olander (A), Mohanad Jeahze (Sylvia, U19) – Gaby Chabo (Sylvia, U19), Andreas Hadenius (A), Andreas Blomqvist (A), Gentrit Citaku (A) – Sebastian Andersson (A), Joel Enarsson (A).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.