Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Storseger mot Åtvidaberg

Med ligacupsmatchen i färskt minne var ÖSK förvarnade om att Åtvidaberg skulle kunna bli en hård nöt att knäcka. ÖSK började rätt trevande och hade svårt med Åtvidabergs optimistiskt höga press. Just när det sedan såg ut som om matchbilden var på väg att svänga över i ÖSKs favör gjorde gästerna dessutom matchens första mål. En frispark in i gröten framför mål förlängdes över mållinjen.

Ledningen blev dock inte långvarig. Trots bakslaget med baklängesmålet hade ÖSK börjat få bättre struktur på sitt spel och därmed även längre anfall. Michel Yanez Hernandez som både spelade högerback och högerbräddare, när Felix Möller drog sig in centralt, kunde förvalta ett inspel från Mikael Loön på bästa sätt. Samma framspelare några minuter når Jonathan Lundberg med en öppnande passning. Jonis rundar målvakten med en viss möda och kan sedan fösa in bollen i öppet mål.

Med två minuter kvar av halvleken beseglar ÅFF sedan sitt eget öde. Jonis är igenom efter en snabbt tagen frispark och en av deras försvarare hänger lite väl mycket och tydligt. Det röda kortet för en frilägesutvisning var i mitt tycke lite väl hårt dömt. Det var en bra bit fram till mål, men ändå.

Åtvidaberg började alltså andra halvlek med en man mindre och inte blev deras situation bättre, när ÖSK redan i den första minuten av andra halvlek kunde öka på till 3-1. Målskytt Simon Danielsson på snett-inåt-bakåt-passning från Jonathan Lundberg. Jonis gjorde sedan ÖSKs fjärde mål på straff efter det att Marcus Karlsson blivit fälld. Hårt och högt i närheten av ena krysset. Otagbart för Åtvidabergs målvakt och förmodligen även för alla andra målvakter världen över.

Direkt efter straffmålet byttes Jonis och Marcus Karlsson ut och deras ersättare Ebrima Jaithe och William Gunnarsson behövde inte många sekunder innan de kombinerat sig fram till ÖSKs femte. Ibo styrde in Willes inspel med en läcker förstatouch. Michel Yanez Hernandez gjorde sitt andra och ÖSKs sjätte, när hans skott efter en kort hörna tog på en försvarare och ställde Anton Flood i ÅFFs mål. Målskyttet avslutades sedan av Ibo som gjorde sitt andra fyrtifemgradersframspelad av Almin Masic.

Det blev en hel del mål mot slutet av matchen – delvis kanske ett resultat av att ÖSK kunde mönstra en riktigt stark och spelsugen bänk, där i princip alla kan försvara en plats i startelvan. ÖSK hade dessutom en del hjälp av att Åtvidaberg anföll förhoppningsfullt matchen igenom, vilket gav ÖSKs mittfält och anfallare stora ytor att operera på.

Många bra insatser den här kvällen, när ÖSK väl fått ordning på sitt spel. Spelare som Mikael Loön, Jonathan Lundberg och Michel Yanez Hernandez är väl egentligen för bra för att spela den här typen av matcher. De lär få möjlighet att visa upp sig igen i en mer kvalificerad matchmiljö på tisdag, då ÖSK möter IFK Norrköping i U21-allsvenskan. Av de som inte fått så mycket speltid under för- och ligacupssäongen gillade jag vad jag såg från Alex Hahne och Albin Ödberg.

Åtvidabergs FF: Storförlust för U19 i Örebro!

Matchfakta:
26. 0-1 Eldin Lagunja
30. 1-1 Michel Yanez Hernandez (Mikael Loön)
36. 2-1 Jonathan Lundberg (Mikael Loön)
42. Utvisning Åtvidaberg
46. 3-1 Simon Danielsson (Jonathan Lundberg)
67. 4-1 Jonathan Lundberg (straff)
68. 5-1 Ebrima Jaiteh (William Gunnarsson)
84. 6-1 Michel Yanez Hernandez
88. 7-1 Ebrima Jaither (Almin Masic)

Laguppställning: Douglas Bjäresten – Michel Yanez Hernandez, Alex Hahne, Axel Påhlsson, Albin Ödberg – Felix Möller (k, 76), Mikael Loön (76), Mirza Turan, Marcus Karlsson (68) – Jonathan Lundberg (68), Simon Danielsson
Ersättare: Gustaf Franck (mv), Ebrima Jaiteh (68), William Gunnarsson (68), Kevin Johansson (76), Almin Masic (76), Oscar Sandberg och Viktor Franssila

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.