Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Knapp förlust mot Djurgården

Mirza Turans två straffmål mot Djurgården räckte inte till seger.

Mirza Turans två straffmål mot Djurgården räckte inte till seger.

ÖSK U19 inledde juniorallsvenskan med en match mot ligacupsfinalisterna från Djurgården. Av SvFF:s matchfakta att döma verkar det ha varit en rätt händelserik och möjligen våldsam tillställning som tyvärr slutade med en 4-3 förlust för ÖSKarna.

Efter det att ÖSK tagit ledningen efter en kvart (straff Mirza Turan) gick Djurgården upp till en 3-1 ledning. De fick en spelare utvisad men ökade några minuter senare ändå på till 4-1. ÖSK kom tillbaka in i matchen efter ett andra straffmål av Mirza.

Ebrima Jaithe reducerade ytterligare en gång till 4-3 med en kvart kvar, men närmare ån så kom inte ÖSKarna. Totalt inkasserade hemmaspelarna fem varningar (inklusive den dubbelvarning som ledde till utvisningen). ÖSKarna klarade sig betydligt bättre i det avseendet och det var enbart Michel Yanez Hernandez som såg gult.

Matchfakta (från SvFF:s matchrapport):
16. 0-1 Mirza Turan (straff)
24. 1-1 Filip Tasic
36. 2-1 Belmin Logo
53. 3-1 Alexandar Mutic
56. Utv. Belmin Logo
60. 4-1 Mattias Bouvin
74. 4-2 Mirza Turan (straff)
77. 4-3 Ebrima Jaiteh
89. Varning Michel Yanez Hernandez

De 11 som startade: Oscar Sandberg, Felix Möller (k), Kevin Johansson, Michel Yanez Hernandez, Marcus Karlsson, Axel Påhlsson, Viktor Walldén, Mirza Turan, Mikael Loön, Douglas Bjäresten (mv) och Viktor Franssila.
Avbytare: Gustaf Franck (mv), Simon Danielsson, Ebrima Jaiteh, Albin Ödberg, William Gunnarsson och Oliver Kåhed.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.