Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Efterlängtad seger

Josefine Zandén - dagens tvåmålsskytt.

Josefine Zandén – dagens tvåmålsskytt.

Efter två smärtsamma förluster mot lag från Östergötland såg ÖSK Söders damer till att det blev tredje gången gillt då de mötte Rynninge IK i en vänskaplig försäsongsmatch på Pettersbergsplasten. Segersiffrorna 5-0 till Söder återspeglar väl inte helt spelfördelningen. Rynninge hade betydligt mer boll än så, men Söders avslutningar var vassare och Rynninges väldigt trubbiga. Söder hade dessutom god hjälp av inlånade målvakten Cassandra Söder som såg till att hålla Söders försvarsnolla intakt. Speciellt en potentiellt matchkritisk räddning en mot en vid ställningen 2-0 gav Söder en bättre grund att stå på.

Som vanligt denna försäsong hade Söder fått lov att stuva om en hel del i laget. Den här gången delvis på grund av att  ungdomarna var iväg med örebroförbundet och spelade distriktscup i Gästrikland. Åter i laget var bland annat Emma Tivemo och tvillingarna Zandén. Caroline för dagen som vikarierand mittback (för Lisa Lindahl) och Josefine som framskjuten och målfarlig offensiv mittfältare.

Söder tog ledningen redan innan kvarten passerats. Josefine Zandén tog emot en inlobbad boll i Rynninges straffområde och hennes skott vid bortre stolpen kunde Rynninges målvakt inte göra något åt. En kvart senare dubblade Jenny Börjesson Söders ledning med ett mäktigt långskott från nästan halva halva – ribba i närheten av krysset. Några minuter senare hjälper dessutom Rynninge till genom ett självmål på en hörna slagen av Sara Sandberg. Rynningespelaren ville nog rensa bort bollen men fick snedträff så bollen i stället studsade in via den egna stolpen.

Caroline Zandén - utmärkt som mittback.

Caroline Zandén – utmärkt som mittback.

I halvtid bytte Söder ut Elin Börjesson som varit väldigt aktiv och pådrivande halvleken igenom. Elin hade fått en smäll på ena knäet och såg den andra halvleken från bänken. I hennes ställe kom Lova Händel in. Om Rynninge hade några planer på att försöka komma tillbaka så grusades de planerna snabbt då Olivia Puhls slog bollen i öppet mål från nära håll efter en målvaktsretur på ett skott från Emma Tivemo. Slutresultatet fastställdes sedan av Josefine Zandén på en liknande situation som den hon gjorde sitt första på. Inlägg i straffområdet, bollkontroll och ett rappt skott utom räckhåll för målvakten.

Bra insatser idag på de flesta händer och fötter. Systrarna Zandén betyder onekligen mycket för laget, både försvarsmässigt och i det offensiva spelet. Caroline visade upp ett moget och passningsoriterat mittbacksspel – inget onödigt tjongande för hennes del. Syster Josefine visade med all tydlighet varför han var med i skytteligatoppen i norra svealandsettan förra året trots att hon spelade i ett lag som till slut åkte ut. Kul att se Jenny Börjessons fantastiska långskott och att på gränsen till outtröttliga Olivia Puhls fick betalt för att hon var på rätt plats vid rätt tillfälle.

Cassandra Söder - hjälpte sina gamla lagkamrater mot sina nya lagkamrater.

Cassandra Söder – hjälpte sina gamla lagkamrater mot sina nya lagkamrater.

ÖSK Söder Dam: Viktigt med vinst

Matchfakta:
13. 0-1 Josefine Zandén (Elin Börjesson?)
27. 0-2 Jenny Börjesson
32. 0-3 Självmål (på hörna från Sara Sandberg)
49. 0-4 Olivia Puhls (Emma Tivemo)
79. 0-5 Josefine Zandén (Hannah Uhlan)

Laguppställning: Cassandra Söder (inlånad från Rynninge) – Hanna Persson, Hannah Uhlan, Carline Zandén, Elin Börjesson (ht) – Jenny Börjesson, Josefine Zandén, Silvia Erkisi (65) – Sara Sandberg, Emma Tivemo (65), Olivia Puhls.
Ersättare: Lova Händel (ht), Klara Thorsén (65) och Anna Meier (65).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.