Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: ÖSK inledde med vinst (om än knapp)

Sebastian Ternevid avgjorde premiärmatchen till ÖSKs fördel.

Sebastian Ternevid avgjorde premiärmatchen till ÖSKs fördel.


I en svängig match med många ansikten tog ÖSK revansch på IFK Göteborg för förlusten i ligacupen. Till att börja med såg det så enkelt ut. Isac Eklöf gav sitt lag ledningen redan efter 43 sekunder. En dålig mottagning i IFKs backlinje gav Isac den öppning han behövde för att komma fri mot Göteborgs målvakt. Innan det hunnit gå fem minuter hade ÖSK sedan fördubblat sin ledning. Någon spelade fram Adam Leijon som trängde sig in framför sin försvarare, avancerade mot mål och placerade bollen vid första. Gästerna från Västkusten såg allmänt chockade ut – både på bänk och plan.

Kanske hade det gått för lätt till att börja med. För när Göteborg samlat ihop sig tog de över mycket av spelet. Efter drygt 20 minuter reducerade de på en hörna och fem minuter senare var det kvitterat. Nu dominerade Göteborg klart spelmässigt. Deras anfallare fick stora ytor på mittfältet att anfalla i. Varje bolltapp från ÖSKs sida straffades obönhörligt genom en snabb motattack. ÖSK lyckades dock med en viss möda och litet tur hålla det oavgjorda resultatet fram till halvtidsvilan.

ÖSK fortsatte i andra halvlek med samma laguppställning. ”Vi hade inte så många att byta med. Sju spelare saknades av olika anledningar”, förklarade Bernhard Nilsson efter matchen. Det syntes om inte annat på bänken med fyra inlånade spelare från de yngre trupperna. I den 50:e minuten tog ÖSK på nytt ledningen. Denna gång tack vare Sebastian Ternevid som från några meter utanför straffområdesgränsen placerar bollen nära ena krysset. Det såg dessutom ut som om det var där han hade siktat. Snyggt och välbehövligt!

Under resten av matchen svajade det både hit och dit. Lagen turades om att ta initiativet och skapa målchanser. Dessutom var passningsspelet från båda lagens sida stundtals riktigt uselt vilket givetvis bidrog en hel del till svajigheten. ÖSK hade väl de renaste chanserna. Isac Eklöf och Adam Bark skapade en hel del och speciellt den sistnämnde fick ett ordentligt övertag på sin ytterback. IFK Göteborg kändes fortsatt farliga när de kom i anfall, men ÖSK hade lärt sig läxan från första halvlek och såg till att man snabbt drog tillbaka sitt mittfält.

IFK avslutade matchen med att få en av sina ytterbackar utvisad efter två gula kort. Det skedde i och för sig på övertid, men bidrog till att den allra sista slutforceringen uteblev. För gästernas nr 10 Adil Titi är Berhn Arena med säkerhet ingen favoritarena. I ligacupsmatchen blev han utvisad efter två gula kort. Idag fick han lämna planen på bår i slutet av den första halvleken. Något hände efter en kollision i ÖSKs straffområde. ÖSK fick frisparken, men Titi blev kvar och behandlades flera minuter innan han bars tillbaka. Problem med ett knä såg det ut som.

Det blev alltså vinst efter en riktig kämpainsats där bra och mindre bra sekvenser blandades med varandra. Joseph Spångberg som vanligt en jätte i sin mittbacksposition. Bra insatser av kantspelarna Sebastian Ternevid och Adam Bark (offensivt i alla fall) samt av Isac Eklöf i anfallet. Simon Bladh hade mycket att stå i och klarade det bra. Åt de två målen kunde han inte göra något.

Matchfakta:
01. 1-0 Isac Eklöf
05. 2-0 Adam Leijon
22. 2-1
27. 2-2
50. 3-2 Sebastian Ternevid (Arvid Brorsson)

Laguppställning: Simon Bladh – Martin Trinh, Joseph Spångberg, John Kakraba, Gustav Pauly – Sebastian Ternevid (80), Arvid Brorsson, Jonathan Aronsson (k), Adam Bark (43) – Isac Eklöf, Adam Leijon
Avbytare: Martin Andersson (-01, mv), Vide Törner (80) , Gabriel Nyström (-01, 88), Lucas Parkedal (-01) och Helmer Andersson (-02)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.