Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Den allsvenska gissningsleken 2016

Varje år vid den här årstiden uttalar ett antal mer eller mindre självutnämnda experter sina åsikter om hur den allsvenska tabellen kommer att se ut i början av november. Precisionen brukar visserligen inte vara den bästa, men ändå. Trevligt att läsa – speciellt om favoritlaget fått en oväntat positiv behandling.


160401. Richard Henriksson tror på mitten.
Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson tror att ÖSK hamnar i mitten. Men en möjlig dragning uppåt. Han oroar sig för de formsvackor som laget visat upp under de senaste två åren. Henriksson som faktiskt var lagkamrat med Michael Almebäck i Brommapojkarna åren 2007-2099. Fast då spelade Almebäck inte så värst mycket på grund av sina astmaproblem.
Radiosporten: Radiosportens expert tippar ÖSK som mittenlag


160401. Esk tror på mitten.
Dagens Nyheters krönikör Johan Esk gör som de flesta andra. Han tippar en mittplats (7:a) och brasklappar med en skrällvarning. Överst (MFF) och nederst (FFF och J-Södra) ser det ut som det brukar.
Johan Esk (DN): I bästa fall börjar Rasmus Elms andra halvlek 2016

160401. NA-redaktionen är splittrad.
På lokaltidningen är åsikterna delade. Ingen verkar dock tro på ett riktigt bottennapp utan det är från mitten och uppåt som tipsen hamnat.

Jonas Brännmyr tror att ÖSK blir nia och motiverar det med att den tunna truppen är väldigt känslig för skador på sina nyckelspelare.
Anders Uddling, som är den som bestämmer på redaktionen, placerar ÖSK på den åttonde platsen.
Johan Tollén tror att laget blir sjua och motiverar det med att Martin Broberg och Alhassan Kamara får svårt att lyckas med målfabrikationen på samma sätt som de gjorde 2015 resp. 2014.
Martin Löf Nyqvist (som jag inte ens vet vem det är) tror att ÖSK blir femma.
Lasse Wirström, som varit med förr, tror ändå att ÖSK kommer att bli fyra.
Henrik Brändh tror att det blir medalj. Eftersom han dessutom lagt in MFF som troliga guldmedaljörer betyder väl hans ÖSK-tips en placering mellan och inkluderande platserna två och fyra.
David Hellsing hoppas att allt kommer att klaffa, vilket gör att ÖSK blir trea.

För övrigt tror alla på redaktionen utom Uddling att det blir Falkenberg och J-Södra som åker ur. Uddling räddar Falkenberg genom att flytta ner GIF Sundsvall i deras ställe. Malmö är redaktionsfavorit att ta hand om guldmedaljerna. En ströröst vardera på AIK resp. Östersund.


160401. Lundh tror som de (flesta andra) på mitten.
En av landets om inte tyngsta så i alla fall längsta fotbollstyckare har lämnat sitt tips. Olof Lundh tror i Fotbollskanalen att ÖSK kommer att sluta åtta. Dessutom att MFF vinner och att Falkenberg och Jönköping åker ur. Aningen slätkammat för att komma från Lundh, anser Bloggen.
Fotbollskanalen: Kuhn har mer att förlora än att vinna – så slutar Allsvenskan 2016


160330. Fotbollsbiblarna tror på mitten.
De så kallade fotbollsbiblarna erbjuder experttips i parti och minut. Beträffande ÖSK vet de inte vad de skall tro så de flesta av experterna placerar ÖSK någonstans i mitten. Det känns säkrast så, antar jag.

Expressen.
Deras åtta skribenter placerar ÖSK på placeringar från 5 (Johan Larsson) till 10 (Johan Wall). Medeltipset är 7,75. Fem av de åtta tror att MFF vinner allsvenskan. Sju av åtta att Falkenberg får lov att lämna allsvenskan.

Aftonbladet.
Tidningen erbjuder hela 12 olika uppfattningar om hur allsvenskan kommer att sluta. Elva av de tolv tror att MFF vinner. Alla tolv tror att Falkenberg får lämna. ÖSK-tipsen sträcker sig från 4:a (Patrik Sjögren) till 11:a (Jennifer Wegrup). Medeltipset är 7,58.

Ovanstående blir man inte så mycket klokare av – men det var väl inte meningen heller.


160328. Helsingborgs Dagblads Marjan Svab, som oftast verkar rätt vettig, har placerat ÖSK på en allsvensk åttondeplats. Analysen handlar dock enbart om Helsingborgs IF.
Marjan Svab: En serie och ett HIF-lag i förändring


160328. FotbollDirekt tror 4:a eller 6:a.
FotbollDirekt har låtit två av sina ”experter” utvärdera ÖSKs trupp och framtidsutsikter. Mårthen Bergman tror (som tidigare redovisats) att ÖSK blir 4:a medan hans kollega Magnus Österberg är något försiktigare och placerar ÖSK på en sjätte plats.
FotbollDirekt: Analys & betyg – Örebro: ”Ett målvaktspar av högsta klass”


160327. C More tror inte på ÖSK.
Magnus Sjöholm, kultur och sportjournalist från Malmö, konstaterar i sin blogg Maxtiotår, att TV-kanalen inte tror på Örebro att döma av hur de planerat sina C More Live sändningar.
Maxtiotår: Förvisade på Livetid/ Den supersinande Mjölkkossan


160327. David Iwung från Norrköping tror att ÖSK är ett av de lag som kan överraska och vinna årets allsvenska.
Folkbladet: Därför tror jag ÖSK tar hem det


160322. Stefan Thylin tror ÖSK blir 7:a.
Stefan Thylin, som publicerar sig som krönikör hos Svenska Fotbollförbundet tror utan närmare motivering, att ÖSK kommer att placera sig på sjunde plats inklämda mellan Elfsborg och Hammarby. Han ser Malmö FF som troliga mästare samt att de två riktiga norrlandslagen får lov att lämna allsvenskan.


160314. Mårthen Bergman på FotbollDirekt tror att ÖSK blir 4:a.
Bergman ser mycket positivt i årets upplaga av Sportklubben och han tror faktiskt att laget kommer att komma 4:a – före lag som AIK och fjolårsvinnarna IFK Norrköping. Onekligen ett tips i kategorin Friskt Vågat. Bloggen sätter dock ett frågetecken för hans uppfattning att ”Iron Mike” Almebäck lär styra upp försvaret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.