U19: Förlust mot Täby

ÖSk fick stryk med uddamålet i en målrik träningsmatch som flyttats från Sörbyvallen till Behrn Arena efter det att gästernas buss fått punktering och därmed blivit försenade. Detta hindrade dem dock inte från att rivstarta och redan i den 3:e minuten hade de tagit ledningen. ÖSK kvitterade visserligen några minuter senare efter det att Felix Möller tunnlat en försvarare och straffområdesspecialisten Simon Danielsson kommit ren mot motståndarmålet. Till väldigt lite nytta skulle det visa sig. Innan halvleken var slut hade gästerna ökat på sin ledning till 3-1 efter några mindre lyckade ingripanden av ÖSKs försvar.

ÖSK bytte hela fyra spelare inför andra halvleken. Jag tror att i alla fall några av dem var förutbestämda med tanke på tisdagens U21-match mot Hammarby. Med delvis nya taktiska direktiv från Rickard Torstensson gjorde man sedan en betydligt bättre andra halvlek. Fast det såg ut att vara på väg att sluta väldigt illa, när Täby efter en timmes spel ökade på till 4-1 efter ett bolltapp i ÖSKs speluppbyggnad. Hemmalaget var dock klart bättre i andra halvlek (än i första) och kunde reducera två gånger om. Först genom Felix Möller snyggt framspelad av Albin Ödberg och sedan Marcus Karlsson efter Adam Barks smarta lyftpassning över några försvarare. Därmed var det dock slut på målfabrikationen. Närmast ett åttonde mål var nog Täby som borde ha gjort ett till, då en helt ren anfallare bredsidade ett inspel i stolpen. Gästernas vinst får väl sägas vara helt välförtjänt.

Rickard Torstensson var för ovanlighetens skull trots förlusten ändå rätt nöjd efter matchen och tyckte att hans lite heterogena lag fått sig en utmärkt träningsmatch till livs. ÖSK spelade ju i den här matchen med ett A/B/U19/U17 lag, där man matchade U19-spelare som av olika anledningar inte fått så mycket speltid under vårvintern kombinerat med spelare från U17. ÖSKs backlinje bestod till exempel av tre 17-åringar före paus och fyra efter. Täby verkade spela ett betydligt äldre lag där nog de flesta var födda -97.

67. 3-4 Marcus Karlsson (Adam Bark)

Laguppställning 1:a halvlek: Gustaf Frank (ht) – Gustav Pauly, Arvid Brorsson, Joseph Spångberg, Oskar Sandberg – Felix Möller (k), Albin Ödberg, Kevin Johansson, William Gunnarsson – Ebrima Jaiteh, Simon Danielsson
Laguppställning 2:a halvlek: Douglas Bjäresten (ht) – John Kakraba, Joseph Spångberg, Arvid Brorsson, Gustav Pauly – William Gunnarsson, Albin Ödberg, Marcus Karlsson, Adam Bark – Felix Möller (66, k), Simon Danielsson (73)

Ersättare: Douglas Bjäresten (ht, mv), Marcus Karlsson (ht), John Kakraba (ht), Adam Bark (ht), Isac Eklöf (66), Sebastian Ternevid (73), Carl Henning och Malcom Stolt