Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Påskris på Lugnet

Kampen i kampen: Silvia Erkisi hade många hårda duster med Vadstenas kraftfulla  mittfältare Annie Agouda. Så hårda att domare Hedlund faktiskt fick lov att ha ett enskilt samtal med dem och be dem att försöka hålla sig inom regelverkets gränser.

Kampen i kampen: Silvia Erkisi hade många hårda duster med Vadstenas kraftfulla mittfältare Annie Agouda. Så hårda att domare Hedlund faktiskt fick lov att ta ett enskilt samtal med dem för att be dem försöka att hålla sig inom regelverkets avgränsningar.


Det ville sig inte för ÖSK Söder då Vadstena kom på besök. Eller var det snarare så att Vadstena ville mer? Speciellt i första halvlek imponerade gästerna med en kraftfull offensiv press som inte gav Söder så värsta många tillfällen att hämta andan för att försöka organisera egna attacker.

Hemmalaget hade visserligen den första riktigt farliga målchansen efter hörna, men skottet gick över. Vadstenas chanser var väl egentligen inte lika klara – två mål blev det ändå. För om man anfaller och pressar halvleken igenom så dyker möjligheterna förr eller senare upp.

Den första dök upp efter en halvtimmes spel. En missad brytning på en rätt chansartad långboll. En motståndare som kom fri mot Ida i Söders mål. Ett kort som var gult men egentligen borde ha varit rött efter ett misslyckat avvärjningsförsök och en vältagen straffspark. Ledning med 1-0 för gästerna och det var väl ingen vid sidan av planen som tyckte att det var orättvist. De flesta tyckte nog faktiskt att det var väldigt rättvist för jag har en känsla av att bortaföljet var större än hemmasupporten.  Innan halvleken var över kunde Vadstena dessutom öka på till 0-2 efter lite oprecist arbete i Söders försvar.

Trots underläget så kom Söder sedan ut med friska krafter och om inte mord i blicken så i alla fall mer djävlar anamma. Rättskipare Hedlund från Garphyttan hade lagt sin ribba betydligt högre än vad man är van vid i de här sammanhangen. Något som i första hand Vadstena utnyttjade under första halvlek. I den andra tog Söders spelare för sig på ett bättre sätt och halvleken blev i alla fall spelmässigt betydligt jämnare. Kanske att Vadstena var lite tröttare. Deras spelsätt måste väl rimligen kräva en hel del av sina utövare.

Halvlekens enda mål blev ändå Vadstenas. Ett hårt inspel parallellt med mållinjen sprangs mer eller mindre in i Söders mål. Söders bästa chans efter en hörna tog tyvärr klockrent i ena stolpen. Det hade nog varit kul att få något mer än två bra målchanser med sig från matchen, men så går det ibland. Ingen tvekan om att det bättre laget vann matchen, men deras segersiffror var lite väl smickrande.

Bortsett från att det blev förlust får laget väl ta den andra halvleken med sig som ett minne från den här eftermiddagen på Lugnet. Söder ställde upp med vad som väl var ett blandat A/B-lag. Det blir så i påsktider med folk som var sjuka, skadade, arbetade  eller för tillfället bortresta – nästan en halv startelva saknades nog. Så i stället fick några av Söders duktiga ungdomar en möjlighet att pröva på en riktigt tuff match i div 1-miljö. Säkert nyttigt med tanke på att från mitten av april blir det div 1-miljö på riktigt.

ÖSK Söder Dam: En tråkig långfredag...
Vadstena GIF: Seger i en bra fotbollsmatch!

Matchfakta:
32. 0-1 (straff) Cornelia Davour
38. 0-2 Felicia Lind
59. 0-3 Matilda Cassel-Ledin

Laguppställning (4-2-1-3): Ida Lindell – Amanda Nordenby (85), Hannah Uhlan, Lisa Lindahl, Elin Börjesson – Silvia Erkisi (k), Agnes Andersson, Jenny Börjesson – Linnea Wetterberg (63), Sara Sandberg,  Olivia Puhls (70)
Ersättare: Ebba Lundkvist  (63), Lova Händel (70), och Emma Pettersson (85).

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.