Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Laget till Lugnet

Söder Dam - VGIF
Möjligheten finns att få årets längsta dag att te sig lite kortare. Två timmar kan mer eller mindre trollas bort om man åker till Adolfsberg för att se Söders damer ta emot Vadstena GIF för ytterligare en träningsmatch mot motståndare från Östergötland. Risken finns dock att Långfredagen kan verka ännu längre än vanligt – i så fall beroende på att söderdamerna återupprepar förra helgens prestation från Norrköping då det blev storstryk med fem insläppta men inget i pluskolumnen.

Nåväl, Vadstena håller nog inte riktigt samma klass som IFK Norrköping och hemmaplan är ju alltid hemmaplan även om den ligger i Adolfsberg.

Söder Dam verkar fortfarande ha en hel del hål i sin matchtrupp och har bara kallat 14 spelare till matchen. Skador, sjukdomar och långhelg gör nog sitt till att det blir gott om plats på bänken.

Långfredagens motståndare är nyuppflyttade till div 1 inför den här säsongen. Svårt därför att ha någon egentlig uppfattning om spelstyrkan i laget. Bland försäsongsresultaten hittar vi en 5-0 seger över IFK Nyköping. Ett resultat som imponerar. Nyköping skriver om matchen: ”Vi ställde upp med ett rekordungt lag bestående av bl.a. 3 st 01-or, 2 st 00-or och 2 st 99-or och var förberedda på att få en tuff match mot ett bra Vadstena. Tyvärr fick vi inte till samma fina spel som förra veckan och kom inte fram i pressen, slog bort för många enkla passningar och tappade positionerna. Alla kämpade, men vi räckte inte till i närkamperna och Vadstena fick tid att lägga raka bollar bakom vår backlinje.” Så det verkar vara ett fysiskt lag med en rak spelstil. Söders backlinje lär få jobba.

Till matchen har följande Matchtrupp kallats: Ida Lindell, Lova Händel, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Jenny Börjesson, Agnes Andersson, Elin Börjesson, Linnea Wetterberg, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Emma Pettersson, Amanda Nordenby, Olivia Puhls och Ebba Lundkvist.

Matchen spelas på Lugnets IP med avspark kl. 14:15 och det blir Jesper Hedlund från Garphyttan som står för rättskipningen.

ÖSK Söder Dam: Match mot Vadstena GIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.