Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Arbetsseger mot Gefle

Målgöraren Maic Sema hade all anledning att vara nöjd efter U21-matchen mot Gefle.

Målgöraren Maic Sema hade all anledning att vara nöjd efter U21-matchen mot Gefle.


Första hemmamatchen för ÖSK i U21-allsvenskan slutade som sig bör med seger. Besökarna från Gävle fick se sig besegrade med 2-0 efter ett mål i vardera halvlekarna. ÖSK startade bäst och var det helt dominerande laget under den inledande halvtimmen. Alla bollar skulle i princip passera via Astrit Ajdarevic och han kunde på ett mycket effektivt sätt diktera matchtempo och -förlopp.

Efter ca. 30 minuter tog Gefle för sig på ett bättre sätt och skapade en del om inte farligheter så i alla fall tillbud i ÖSKs försvarsregioner. I inledningen av den andra halvleken tog Gefle över mer av spelet och såg ett tag ut som om de till och med skulle kunna kvittera.

Efter en timmes spel hade Astrit spelat klart och han byttes av av Ebrima Jaiteh. En helt annan spelartyp och ÖSK fick därigenom ett mer utpräglat djupledsspel. Att Jonathan Lundberg kunde ta ett steg tillbaka och agera släpande forward – en position som passar honom utmärkt – betydde också en hel del. Men det var inte bara Jonis som fick ut mer av spelet efter det att Astrit lämnat planen. Det initiativ-vaakum som hade kunnat uppstå då Astrit gick av fylldes i stället av några av de andra spelarna, som nu fick mera plats.

Intresset inför matchen var väl främst att se hur Astrit Ajdarevic och Maic Sema skulle klara sig. Dessutom är det alltid intressant att se hur ungdomarna sköter sig i en match av den här typen. Positiva besked på båda fronterna. Astrit var helt suverän så länge han orkade. Men det skall han väl vara också i den här typen av omgivning. Maic Sema såg pigg och rapp ut och var bekväm med bollen vid fötterna. Ett bra skott också, när han kom sig för att skjuta. Han gjorde matchens första mål efter att Astrit omringad av motståndare lobbpassat till honom. Även det andra målet hade han sin fot med i. Gefles målvakt kunde inte hålla hans skott och på returen var Mirza Turan påpassligt framme och kunde stöta in den. Därefter tog det organiserade spelet slut. Gefle hade inte ork att få till något allvarligt menat och ÖSKarna började slarva lite väl mycket.

Även ungdomarna skötte sig bra. 97-orna är ju väldigt samspelta och har numera tränat tillräckligt mycket med A-truppen för att det skall gå friktionsfritt även i det gränssnittet. Väldigt positivt att se Mikael Loön ta för sig på mittfältet. ”Han påminner faktiskt en del om Bedoya”, tyckte min bänkgranne och även om det var att ta i ligger det något i det. Axel Kjäll berättade efter matchen att han givit Micke rollen som box-till-box spelare och den uppgiften klarade han bra – han verkar ju aldrig kunna bli trött. En egenskap som för övrigt även verkade gälla Daniel Nordmark, vars löpstyrka imponerade djupt in i matchen. Jag visste faktiskt inte att han var så löpstark. Efter det att Astrit gått av fick Nordmark ta över rollen som bollfördelningsnav på mitten och det var en roll som han fyllde på ett utmärkt sätt.

Sett över 90 minuter var det en godkänd U21-match, tyckte Axel Kjäll när slutsignalen gått. Första 25-30 var riktigt bra och sedan även mellan matchminut 60 och 80. De sista 10 var han inte nöjd med. Laget tappade onödigt boll och fick några omställningar mot sig. (Det gjorde iofs. Gefle också – det blev lite Hawaii mot slutet).

ÖSK: Sema bakom U21-segern mot Gefle (video)
NA: Sköna beskedet: Nyförvärvets första mål
Gefle IF: 2-0-förlust mot ÖSK

Matchfakta:
38. 1-0 Maic Sema (Astrit Ajdarevic)
65. Byte ut Astrit Ajdarevic
65. Byte in Ebrima Jaithe
77. 2-0 Mirza Turan (retur efter skott av Maic Sema)
78. Byte ut Maic Sema
78. Byte in Albin Ödberg

Laguppställning: Oscar Jansson – Michel Yañez Hernandez, Carl Ekstrand Hamrén, Erik Moberg, Axel Påhlsson – Mirza Turan, Daniel Nordmark, Mikael Loön, Maic Sema – Jonathan Lundberg, Astrit Ajdarevic.
Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Ibrahim Jaithe (65), Albin Ödberg (78), Arvid Brorsson och Simon Danielsson

1 kommentar – kommentera

Mf@ÖSK

Sema och Astrit såg vassa ut framåt och när Jaithe kom in fick man ytterligare en spelare som känns som han hotar…skulle nog föredra honom från start nästa gång..
Tycker Jonathan trampar vatten och har så gjort de senaste matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.