Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Förlust mot IFK Göteborg

Det blev förlust för ÖSK då ligacupens gruppspel avslutades på igår. Inte för att motståndarna från IFK Göteborg var så mycket bättre, men bollen studsade inte ÖSKs väg den här gången. Hemmalaget med ett antal frånvarande ordinarie spelare i backlinjen hade påtagliga problem att få igång något ordnat spel. Göteborgarna var inte mycket bättre, men fick i alla fall in en boll efter en halvtimme. En motståndare kom på något sätt – efter en brytning på mittfältet – fri mot ÖSKs mål och rundade Simon Bladh som kommit ut på halvdistans. Inte helt orättvis för Göteborg som var det något bättre laget utan att på något sätt övertyga. Att målet sedan kom till lite slumpmässigt är inget att säga om – det gör de flesta fotbollsmål.

I andra halvlek gick Adam Leijon av på grund av något slags muskelproblem. Sebastian Ternevid byttes in och tog Adam Barks plats som vänsterbräddare. Adam upp ett steg som anfallare bredvid Isac Eklöf. Halvleken började ungefär som den första slutade, men efterhand som tiden gick tog ÖSK över allt mer av spelet och var under den sista halvtimmen det klart bättre laget. Kvitteringsmålet kom i den 70 minuten, då Isac Eklöf kunde trycka in en andra- (eller tredje- ?) boll efter hörna.

Med 10 minuter kvar fick IFK Göteborg en av sina hårdföra mittfältare utvisad och med en man mer tryckte ÖSK på ordentligt för att få till ett vinstmål. Kanske tryckte man på lite för mycket eftersom en av Djurgårdens offensiva spelare fick en möjlighet att pillra loss bollen i en en-mot-en situation med Simon Bladh ute vid straffområdesgränsen. Lite oturligt och onödigt, men inte så mycket att orda om, som matchen utvecklade sig.

En påtagligt fysisk match precis som förra veckan i Borås, tyckte Bernhard Nilsson efter matchen. Det är en stor skillnad jämfört med förra året och det är vi inte riktigt vana vid (än). Mest synd var det nog om Albin Zidaric som manglades hårt vid flera tillfällen och såg rätt tilltufsad ut efter matchen. Plus i matchen går till den enda ordinarie backlinjespelaren Joseph Spångberg som får varje brytning att se så lätt och naturlig ut. Isac Eklöf ett potentiellt hot för motståndarna matchen igenom och bra andra halvlekar för Sebastian Ternevid och Adam Bark.

ÖSK: Sen kontring avgjorde

Matchfakta:
31. 0-1 Bilal Smajic
70. 1-1 Isac Eklöf
80 Utvisning Adil Titi
87. 1-2 Issam Nachbat

Laguppställning: Simon Bladh – Vide Törner, Joseph Spångberg, John Kakraba, Edwin Lundkvist – Albin Zidaric (90), Arvid Brorsson, Jonathan Aronsson (k), Adam Bark – Adam Leijon (ht), Isac Eklöf (ut 86, in 90)
Ersättare: Simon Gustafsson (mv), Sebastian Ternevid (ht), Lucas Parkedal Stenfelt (87), Johannes Hjulström och Henrik Westher

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.