Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Truppen mot Sirius

I morgon (tisdag) spelar ÖSK sin första match i årets U21-allsvenska. ÖSK har redan idag lagt ut matchtruppen på klubbens webbsida.

Matchtrupp mot IK Sirius: Oscar Jansson (mv), Karl Westdahl (mv), Patrik Haninge, Brendan Hines-Ike, Carl Ekstrand Hamren, Axel Pålsson, Maic Sema, Mikael Loön, Viktor Franssila, Mirza Turan, Viktor Walldén, Almin Masic, Kalle Holmberg, Simon Danielsson, Oliver Kåhed och Ebrima Jaiteh.

I dagens studioprogram Sportklubben gick Alexander Axén dessutom ett steg längre och berättade hur man tänker ställa upp sitt lag. Det blir förmodligen på följande sätt:

Laguppställning: Oscar Jansson – Patrik Haninge, Brendan Hines-Ike, Carl Ekstrand Hamren, Axel Pålsson – Maic Sema, ?, Mikael Loön, Viktor Walldén – Kalle Holmberg, Jonathan Lundberg
Ersättare: Karl Westdahl, Viktor Franssila, Mirza Turan, Simon Danielsson och Almin Masic

Beträffande positionen som höger innermitt verkar man inte ha bestämt sig än. Mirza Turan kan ju spela där, men möjligen funderar man hos ÖSK över någon annan lösning från start eftersom man inte namngivit någon.

Intressant är att man uppenbarligen valt en backlinje med tre mittbackar. Axel Pålsson har spelat längst ut till vänster i båda de senaste U19-matcherna. Det betyder förmodligen att man fortsätter med lösningen där man i offensiva lägen nöjer sig med tre spelare i backlinjen. En av kantspelarna går då in centralt och ytterbacken på den sidan får ta ansvaret för hela kanten. Defensivt blir det dock en mer traditionell 4-4-2 uppställning.

Jag har både Sema och Haginge på Bloggens eländeslista. Där har de fått stå kvar tills dess att de bevisligen är spelklara igen. Det verkar de bli i morgon. Beträffande Astrit Ajdarevic verkar man inte vilja riskera honom än, men han skall enligt Axén vara aktuell för ett inhopp mot IFK Mariehamn på lördag.

Tillägg: Ingen Lundberg i den trupp som finns inrapporterad till SvFF. Tillkommit i truppen har Ebrima Jaiteh och Oliver Kåhed.


IK Sirius matchtrupp: Benny Lekström (mv, A), Alexander Hedman (A), Gustav Thörn (A), Daniel Ahonen (A), Linus Nygren (U19), Kyria Kambusi (U19), Erik Pettersson (U19), Leo Tato-Ekenberg (U19), Sherko Faiqi (U19), Josef Jalil (U19), Daniel Björck (U19), Simon Sundman (U19), Martin Lönneberg (U19), William Freidenfelt (U19), Robert Ahlström (U19) och Joel Bernhardsson U17)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.