Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P02: Tipselit Cup

Efter den inledande vinsten mot AK spelade ÖSKs 14-åringar ytterligare 2 matcher under lördagen.  Mot IFK Göteborg blev det förlust med stora siffror – 0-5 slutade den matchen. I den tredje matchen kom motståndet från Kalmar FF och det blev ånyo en förlust – dock bara med 2-3.

En av egenheterna med den här Cupen är att det inte är någon Cup utan snarare 3 träningsmatcher mot kvalificerat motstånd. Inbjudna att delta är akademierna från lagen i Allsvenskan och Superettan.

En fjärde match spelades på söndagsförmiddagen mot en motståndare uttagen baserat på resultatet från de tre första matcherna.  För ÖSKs del blev det Landskrona BoIS som utsågs till motståndare. Så värst jämn blev dock inte den matchen. ÖSK vann med 5-1.

På det hela taget rätt hyfsade resultat, tror jag. U14-truppen är nybildad för i år efter det att 02-orna tidigare varit fördelade på tre olika breddtrupper. Arne Skotte & Co. har så här tidigt på året knappast hunnit göra klart med allt som behövs för att spelet skall kunna fungera hundraprocentigt.

U14 är en åldersklass som Bloggen av tidsskäl inte anser sig kunna följa speciellt noga. Utomhus-DM kommer givetvis att bli intressant så det blir förhoppningsvis ändå några besök på dessa matcher, då det finns tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.