Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Premiärbiljetterna: Dags för Plan B

I morgon var det tänkt, att kvarvarande biljetter till premiärmatchen mot Djurgården skulle göras tillgängliga för allmän försäljning via internet. Så blir dock inte fallet. ÖSK meddelar på sin webbsida, att det inte finns några biljetter kvar att sälja – i alla fall inte till Djurgårdens supportrar.

Premiärbiljetterna kommer därför även fortsättningsvis att säljas enbart till personer som kan bevisa sin ÖSK-anknytning via medlemskap eller årskort.

Jag kan förstå att ÖSK vill se så många ÖSK-supportrar som möjligt på den här matchen. Förklaringen att man inte får sälja de kvarvarande biljetterna till andra än egna supportrar. Den förklaringen ekar lite väl ihåligt eftersom den skulle innebära att all försäljning över internet i princip skulle vara omöjlig – även för övriga matcher i år. Så är det knappast utan jag skulle kunna gissa att förklaringen är att man inte behöver sälja dessa biljetter till andra än till de egna supportrarna.

Biljettförsäljningen kommer alltså att fortsätta på samma sätt som hittills. Enligt ÖSK finns det i dagsläget bara ca. 500 sittplatsbiljetter kvar att sälja.

ÖSK skriver: Försäljningen av kvarvarande biljetter kommer även fortsättningsvis endast ske till ÖSK:s medlemmar och årskortsinnehavare. Biljetter kan köpas fysiskt på ÖSK:s kontor eller på Örebrokompaniet.

Jag tror dock att även medlemmar i supporterföreningen Kubanerna kan/får köpa dessa biljetter.

NA: Inget allmänt biljettsläpp: ”Exceptionellt intresse”

2 kommentarer – kommentera

Elias

Kan det ha att göra med att matchen antagligen har någon av det högre risk klasserna hos polisen, som gör att ÖSK inte får släppa resterande biljetter till allmän försäljning?

Ficedula hypoleuca

Nej, det tror jag inte. Jämför med hur ÖSK förra året till och med uppmanade årskortsinnehavare att flytta över till Norra för att ge gästande supportrar mer plats, då AIK kom i avslutningsmatchen. Då var det så många AIKare på sektion N där jag normalt sitter, att jag faktiskt gick och ställde mig på Västra Stå för den andra halvleken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.