Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Säsongsstart med seger

Ett målgörarfoto trodde jag innan det visade sig att Mikael Remnefors "bara" var framspelare till Fredrik Jonssons mål.  Eric Kvarnström  (till höger) gjorde två och var dessutom lagkapten och matchens lirare.

Ett målgörarfoto trodde jag innan det visade sig att Michael Remnefors ”bara” var framspelare till Fredrik Jonssons mål. Eric Kvarnström (till höger) gjorde två och var dessutom lagkapten och matchens lirare.

ÖSK Söders herrlag startade säsongen 2016 på bästa möjliga sätt. DM-matchen mot Frövi spelades på relativt netural mark på Vivalla IPs konstgräs.

Söder fick en start med både bra och mindre bra delar. Den bonusstraff som förbundet i sin välvilja och i utjämnande syfte tilldelat laget slogs inte bättre än att den kunde räddas. ”Det gör inget”, ropade man från tränarhåll och det skulle visa sig att det gjorde det inte heller. Bara tre minuter senare hade Söder nämligen ändå tagit ledningen efter det att kapten Kvarnström slagit in en frispark från halva halva. Hårt, lågt och vid ena stolpen och viktigast av allt – utom räckhåll för Frövis straffräddare.

Några minuter senare stod det sedan 2-0 till Söder. Michael Remnefors attackerade med full fart längs vänsterkanten och slog ur snäv vinkel en boll mot mål. Jag trodde att den gick in direkt, men jag hörde efter matchen att det var Fredrik Jonsson som guidat den i mål med en nick. Resten av halvleken kontrollerade sedan utan att Frövi egentligen kom till några farligare avslutslägen.

Även andra halvlek började bra då Eric Kvarnström forcerade in ett mål efter en tilltrasslad hörnsituation. Efter ett jämnt och bitvis till och med böljande spel tog Frövi över mer av initiativet allteftersom matchen gick. Det var väl en konditionsfråga, skulle jag kunna tänka mig. Närmare än ett mål i slutminuterna, en perfekt stolpträff av en perfekt frilöpande anfallare kom de dock inte. Jo, de hade några skott som gick knappt utanför bortre också. Söder var väl inte helt utan möjligheter de heller. Fredrik Jonsson borde kanske ha kunnat öka på sin målskörd efter en frisparksnick knappt utanför samt en frispelning från Kvarnström som han borde ha kunnat trä in. Segern kändes aldrig allvarligt hotad efter det att Eric Kvarnström gjort 3-0.

Matchfakta:
03. 0-1 Eric Kvarnström
09. 0-2 Fredrik Jonsson
50. 0-3 Eric Kvarnström
88. 1-3 Johannes Halvardsson

De elva som startade: Pierre Ahlin, Bengin Turan, Vedran Ljuboja, Joakim Hasselgren, Karzan Ali Pour, Michael Remnefors, Fredrik Jonsson, Lars Hjalmarsson, Simon Torstensson (mv), Eric Kvarnström (k) och Fredrik Lundgren.
Ersättare: Abdirahman Hassan Shukri, Reinerth Gustavsson, Mathias Dimberg, Osman Hassan Hamed och Andreas Lundgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.