Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen i helgen

Den här helgen avgörs omgång fyra (av fem) i Ligacupen. För ÖSKs två äldre lag med aspirationer att gå vidare till kvartsfinal väntar viktiga matcher. För ÖSK U16 handlar det mesta nog om att reparera självkänslan efter en trevande start på fotbollsåret.

ÖSK: Chans till avancemang i ligacupen för U17 och U19


U19.
Det enda ÖSK-laget med hemmamatch den här helgen. Skäl nog att besöka Behrn Arena lördag kl 13:00 för att se laget ta sig an J-Södra. Efter det att Rynninge i den första omgången tog oavgjortpoäng från Djurgården har ÖSK haft ett litet grepp om den här gruppen. Som en förberedelse inför vad som väl blir den direkta gruppfinalen nästa vecka, då ÖSK möter Djurgården på bortaplan, generalrepeterar ÖSK denna vecka hemma på Behrns arena mot serietrean.

Rynninge som mötte dem i den tredje omgången och förlorade med 4-0 tyckte att de var riktigt bra efter ett snabbt mål i matchupptakten. Mot Djurgården förlorade J-Södra med samma siffror, så det är lite svårt att avgöra var de står formmässigt. Helt klart är dock att om ÖSK skall gå vidare är det bara vinst som gäller.

Matchtrupp: Kalle Westdahl (mv), Douglas Bjäresten (mv), Lukas Hjort, Viktor Franssila, Axel Pålsson, Alex Hahne, Gabriel Fernsten, Almin Masic, Albin Ödberg, Oliver Kåhed, Mirza Turan, William Gunnarsson, Adem Greku, David Holm, Simon Danielsson och Ebrima Jaiteh.

Jämfört med det lag som besegrade Rynninge förra helgen har det skett en hel del förändringar i matchtruppen. Saknade jämfört med förra veckans uppställning är Viktor Walldén, Carl Ekstrand Hamrén, Felix Möller, Mikael Loön och Jonathan Lundberg. Dessutom var inte Kevin Johansson (fortfarande avstängd?) och Michel Yanez Hernandez med då och är det inte heller nu.


U17. För ÖSK U17 väntar en ren seriefinal på söndag. Då möter man IF Elfsborg på bortaplan. ÖSK har efter förra veckans utklassningsseger mot Ljungskile (10-0) en målskillnadsfördel mot Elfsborg så kanske att ett oavgjort resultat räcker. Elfsborg möter dock Ljungskile i sin sista match medan ÖSK har IFK Göteborg (som dock inte övertygat) på sin lott. Vid ett oavgjort resultat kommer det att bli en hård målskillnadskamp ända in till kaklet.


U16.
ÖSKs yngsta U-lag har haft det tungt i inledningen av säsongen. På lördag väntar en motståndare som förhoppningsvis är lite lättare att tas med. Örgryte IS har bara tagit en poäng (oavgjort mot BK Forward) och har ÖSKarna en bra dag kan de kanske få poäng med sig hem från Göteborg.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.