Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Seger i ligacupens örebroderby

Efter en rätt trög första halvlek (för ÖSKs del) i vilken Rynninge tog ledningen efter en halvtimme kom ÖSK tillbaka in i matchen med viss hjälp från Rynninges sida. Med fem minuter kvar av den första halvleken fälldes Almin Masic lite onödigt i Rynninges straffområde. Jonathan Lundberg utjämnade mot sin moderklubb på den efterföljande straffsparken. I halvtid stod det därför 1-1 om än med en viss Rynningesmak på tillställningen.

Inför andra halvlek ändrade Rickard Torstensson en del i sin laguppställning. David Holm (med målgaranti) kom in som anfallare och Alex Hahne tog Viktor Franssilas plats i mittförsvaret. Viktor flyttades upp till mittfältet på Oliver Kåheds bekostnad. Felix Möller placerades nominellt som högerbräddare medan Viktor Walldén ryckte ned ett steg till en position som väl närmast skulle kunna beskrivas som wingback (för att använda ett engelskt uttryck). Felix drog sig nämligen in centralt så ofta det gick så det blev en hel del springa för Valle som ofta fick ta hand om hela högerkanten på egen hand.

Den nya uppställningen fungerade bättre än den mer traditionella 4-4-2 uppställning man spelade i den första halvlken och bidrog till att ÖSK fick ett rörligare spel med bättre bolltempo. Efter det att Rynninge givit ÖSK en biljett tillbaka in i matchen genom straffsparken i slutet av den första halvleken var de frikostiga ytterligare en gång i inledningen av den andra. Den allestädes närvarande Mikael Loön fälldes i halvcirkeln framför straffområdet. Almin Masic visade upp sin bästa Nordin Gerzic imitation och smekte in frisparken nära det ena krysset.

Efter ÖSKs snabba mål i inledningen av den andra halvleken gick luften mer eller mindre ur Rynninge. Lite drygt 10 minuter senare hade ÖSK ökat på sin ledning till 5-1 genom mål i tur och ordning av David Holm, Jonathan Lundberg och Felix Möller. Den sistnämnde trivdes som fisken i vattnet i sin nya roll som spelfördelare bakom två vassa anfallare. Rynninges snabbe tvilling Anton Gustafsson stack emellan med sitt andra mål för dagen innan Felix Möller och Ebrima Jaiteh avrundade kvällens målkavalkad. Ibos mål var faktiskt riktigt snyggt med en chip över en utrusande målvakt. ”Jag visste inte ens att han kunde göra sådana mål”, kommenterade Rickard Torstensson efter matchen.

Jag tyckte att ÖSK nog hade lite ”tur” när de kom in i matchen via de två bestraffningsmålen. Den första halvleken var inte bra, men i den andra visade laget upp ett betydligt bättre spel och kunde så småningom gå fram till en övertygande seger.

Rynninge IK: Referat: Rynninge Ik – Örebro SK Fotboll

Matchfakta:
30. 1-0 Anton Gustafsson
40. 1-1 Jonathan Lundberg (straff)
53. 1-2 Almin Masic (frispark)
57. 1-3 David Holm (Jonathan Lundberg)
59. 1-4 Jonathan Lundberg (på egen hand)
65. 1-5 Felix Möller (David Holm)
74. 2-5 Anton Gustafsson
78. 2-6 Felix Möller (rörigt framför mål)
91. 2-7 Ebrima Jaiteh (?)

Laguppställning (första halvlek): Kalle Westdahl – Gabriel Fernsten, Carl Ekstrand Hamrén, Viktor Franssila, Axel Påhlson – Viktor Walldén, Mikael Loön, Oliver Kåmark, Almins Masic – Felix Möller, Jonathan Lundberg

Laguppställning (andra halvlek): Kalle Westdahl – Viktor Walldén, Carl Ekstrand Hamrén, Alex Hahne, Axel Påhlson – Felix Möller, Mikael Loön, Viktor Franssila, Almins Masic (69) – David Holm, Jonathan Lundberg (66)

Avbytare: Gustaf Franck (mv), Alex Hahne (ht), David Holm (ht), Ebrima Jaiteh (66), Adem Greku (69), Ebrima Jaiteh, William Gunnarsson, Simon Danielsson

Saknades i dagens matchtrupp gjorde bland annat: Michel Yanez Hernandez, Marcus Karlsson, Mirza Turan och Oscar Sandberg. Alla fyra normalt startspelare.

2 kommentarer – kommentera

Bengt

Är inte Kevin Johansson som var med herrarna nere i Portugal en given spelare i en U19 startelva?

Ficedula hypoleuca

Jo, det är han nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.