Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17 och U19: Dubbelpack på Behrn Arena

I morgon (söndag) är både ÖSK U17 och U19 i aktion på Behrn Arena i Ligacupen. Kl. 13:00 möter det yngre laget Ljungskile och kl 16:00 är det dags för ett örebroderby då Rynninge som hemmalag kommer till match.

Det här är två matcher som ÖSKarna borde vinna för att ha en möjlighet att hänga med i toppen av sina resp. grupper. För U17 ser uppgiften i alla fall på papperet rätt överkomlig ut. Ljungskile har inte haft någon bra start på den här serien med förlust mot Degerfors (1-5) och IFK Göteborg (0-6) så här långt. För ÖSKarna gäller det väl i första hand att försöka göra en hel del mål för att inte försämra sina chanser om det skulle bli en målskillnadsaffär då serien skall avslutas.

ÖSKs matchtrupp: Harald Detlofsson (mv), Sebastian Ternevid, Gustav Pauly, Vide Törner, Henrik Westher, Adam Leijon, Adam Bark, Isac Eklöf, Jonathan Aronsson, Albin Zidaric, Simon Bladh (mv), Edwin Lundkvist, Arvid Brorsson och Samuel Brunnberg.


U19.
Hos Rynninge hittar vi en hel del före detta ÖSKare i laget, vilket gör att mötena lagen emellan ofta får lite extra nerv. De två klubbarna möttes förra hösten i både kvalgruppen och i junior-DM-finalen. ÖSK vann båda gångerna men det tog sin tid innan avgörandena föll. Rynninge kommer till matchen med ett väldigt bra resultat (2-2 mot Djurgården) och ett dåligt (0-4 mot J-Södra). Flera av Rynninges spelare var med deras A-lag i Karlskoga idag och träningsmatchade och det gör möjligen att det blir lite tyngre att springa.

ÖSKs matchtrupp: Kalle Westdahl (mv), Gustaf Frank (mv), Gabriel Fernsten, Alex Hahne, Viktor Franssila, Axel Pålsson, Adem Greku, Felix Möller, Almin Masic, Oliver Kåhed, William Gunnarsson, Mikael Loön, David Holm, Simon Danielsson, Ebrima Jaiteh, Viktor Walldén, Jonathan Lundberg och Carl Ekstrand Hamrén. Truppen ser väl inte helt välbalanserad ut. Den har fem mittbackar, men inga dedikerade ytterbackar. Det är gott om anfallare, men få som brukar spela centralt på mittfältet.

ÖSK sparar inte på krutet utan tar med tre spelare som var med i cuptruppen i Helsingborg igår. I cupens äldsta klass är det möjligt att ta med upp till tre stycken ettårigt överåriga spelare, vilket gör att även Carl Ekstrand Hamrén får en plats.

Rynninge skriver på sin hemsida, att de kommer med följande matchtrupp: Joakim (mv, som nog är Daniel Angergård) och John Lennartsson (mv), Sebastian Chu, Konrad Gustafsson, Oscar Lado, Jonathan Harlén, Henrik Hultberg, Anton Gustafsson, Rodin Depren, Marcus Gustafsson, Leo Almer, William Melberg, Alexander Hallin, Emil Helander, Diego Loyola Velarde Alvarez och Jakob Fish.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.