Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Förlust mot Forward

ÖSK U16 förlorade även sin tredje match i ligacupens gruppspel. Den här gången mot lokalkonkurrenterna från BK Forward. Jag hade nog räknat med/hoppats på att ÖSKarna vid det här laget skulle vara ikapp Forward spelmässigt efter att truppen nybildats efter fjolårets säsong. Det är man nog också, men släpper man till på fasta situationer hjälper det inte att man spelar jämnt på plan.

Spelmässigt var det en rätt typisk 0-0 match. Inget av lagen fick grepp på sina motståndare, men Forward var bättre på sina fasta situationer. Det första målet kom sedan ÖSK-försvaret missräknat sig på en lång frispark ute från kanten. Det såg ut som om man hos ÖSK trodde att bollen som inte var speciellt bra slagen skulle segla ut utanför bortre. Men det gjorde den inte. Istället smög en motståndare in bakom backlinjen och kunde snyggt nicka in bollen i bortre hörnet. Där såg det lite tafatt ut hos ÖSK faktiskt.

Det andra målet kom på en frispark från kanten. En motståndare var först på bollen vid främre och kunde nicka in den i mål. Inte heller det målet såg helt omöjligt att försvara sig mot.

Men på planen hände det inte så mycket. ÖSK ställde upp i en 4-1-4-1 uppställning med Jonathan Forsberg som balansspelare framför backlinjen. Tanken var att man skulle neutralisera Forwards spelskickliga femmannamittfält. Det lyckades man också rätt bra med, men det kostade i form av att det så att säga fattades en anfallare.

Inför andra halvlek byttes Nadir Ayeva från U15-laget in och ÖSK kunde på så sätt få lite mer tryck i sitt anfallsspel. Något mål blev det dock inte för hans del. Närmast ett ÖSK-mål var i stället den likaledes inbytte Lukas Julher som mot matchens slut hade ett hårt skott i ribbans underkant. Tyvärr inte tillräckligt långt ned för att bollen skulle studsa ner bakom mållinjen. (Klart inne enligt videogranskning, skriver ÖSK i sin matchrapport). Men nära var det i alla fall.

Jag brukar inte klaga på domarna, men den här gången gör jag det. Matchförloppet stördes tyvärr en hel del av en alltför dålig domarinsats. Rasmus Ekelund delade ut sex varningar till ÖSK och en till Forward. Nadir Ayeva fick dessutom se rött efter det att matchen blåsts av. ÖSKs tränare, den normalt så väne Daniel Wickström, fick för första gången någonsin lov att lämna bänken halvvägs genom andra halvlek. Ändå var inte detta på något sätt en ful eller ojuste match. Men det blir ofta på det här sättet när domaren inte klarar av att hålla en konsekvent nivå på sina domslut och dessutom verkar missgynna det ena laget.

Lagets hemsida: Förlust i Ligacupens tredje omgång

Matchfakta (2*40):
22. 0-1 Johan Chamoun
55. 0-2 Dennis Koss

Laguppställning: Simon Gustafsson – Lucas Parkedal Stenfelt, Manne Ljunghaga (k), Carl Henning, Joel Nilsson – Jonathan Forsberg – Malcolm Stolt, Johannes Hjulström (59), Gabriel Yildiz, Samuel Nielsen (ht) – Abbubakar Abduwalli (57)
Avbytare: Martin Andersson (mv), Nadir Ayeva (ht), Lukas Julher (57), Edvin Cimirotic (59), Mohammad Suliman Nassri, Fredrik Karlsson och Helmer Andersson

1 kommentar – kommentera

Laxud snabelskon

Hjälp mig vad u16 behöver hjälp. S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.