Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Biljettsläpp första mars

ÖSK släpper biljetterna till Östra Stå i morgon. Tanken är väl att dessa skall säljas slut mer eller mindre på en gång till fotbollstörstande djurgårdare. Det är säkert bra att släppa biljetterna innan eventuella försäsongsdebacle minskar intresset för en söndagsutflykt till Örebro. Dessutom är kanske förhoppningen att en snabbt slutsåld bortaläktare skall påminna vankelmodiga örebroare om att det faktiskt är hög tid att säkra en plats till den allsvenska premiären.

Från djurgårdshåll förväntar man sig en massiv uppslutning och räknar med/hoppas på att det skall finnas minst blårandiga 5.000 supportrar på plats när det är dags för avspark.

Diffenders: Biljettsläpp Örebro away imorgon!


Det ”riktiga” biljettsläppet kommer sedan att ske den 14 mars. Innan dess försöker ÖSK dock förhindra att djurgårdsinvasionen sprider sig till sittplats genom att ett exklusivt erbjudande som vänder sig till medlemmarna i ÖSK och Kubanerna samt till innehavare av årskort. Dessa har möjlighet att köpa ytterligare biljetter i förväg på ÖSKs kansli eller på Örebrokompaniet (Olof Palmes Torg).

Det här erbjudandet blir jag inte riktigt klok på. Det vänder sig ju till personer som med största sannolikhet redan har biljetter till matchen. För jag skulle tro att de flesta som är intresserade nog att vara medlem i ÖSK eller Kubanerna redan har skaffat sig ett årskort – speciellt efter den framgångsrika ståplatskampanjen.

Jag tycker att man borde ha kunnat erbjuda dessa biljetter till alla som fysiskt kan besöka något av de två försäljningsställena. Det finns väl en viss risk att det i så fall slinker med någon djurgårdssupporter också, men det får man ta. De allra flesta biljetter som säljs på det viset skulle hur som helst hamna hos örebroare.

Dessutom vore det nog inte helt fel om arenan faktiskt blev utsåld och därmed ett antal ÖSK-supportrar biljettlösa. Dessa skulle i så fall kanske lära sig, att det nog trots allt är bättre att köpa sina biljetter i förköp i god tid före matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.