Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Seger i länsderbyt

ÖSK U17 hade inga större att besegra Degerfors då lagen möttes på söndagsförmiddagen på soliga och för åskådarna väldigt sköna Behrn Arena. Hemmalaget dominerade totalt under den första halvleken och så gott som allt spel var förlagt till gästernas planhalva. Brukslaget försvarade sig dock bra och det tog ända till den 26:e minuten innan ÖSK kunde ta ledningen. Arvid Brorsson nickar ner Jonathan Aronssons hörna och Joseph Spångberg är på rätt plats för att få bollen i mål.

Tio minuter senare ökar Isac Eklöf på ÖSKs ledning efter ett inkast. Isac vänder upp utanför straffområdesgränsen och skjuter ett hårt skott som går i mål vid bortre. Trots det kraftiga spelövertaget blir det inga fler mål i halvleken, men 2-0 ledningen känns ändå väldigt säker. Det var svårt att se hur Degerfors skulle kunna ta sig ur det grepp som ÖSK kopplat.

Det kunde de inte heller även om spelet blev något jämnare i andra halvlek. ÖSK dominerade spelet, men hade svårt att få till det framför mål. Odilon Sangwa, som väl gjorde sin första match efter skade-/sjuk (?)frånvaro hade en boll i nät efter 75 minuter. Degerfors målvakt kunde bara parera Adam Barks hårda skott och Odilon trädde in bollen vid bortre bara för att får målet underkänt för offside. Underkänt av samma orsak blev även ett präktigt självmål av Degerfors några minuter senare. Ett hårt, ”välplacerat” skott vid ena stolproten blev inte godkänt – svårt att förstå varför det bedömdes som ett offside-mål.

Ett riktigt och godkänt andrahalvleksmål till skulle dock ÖSK få innan matchen var över. Vide Törner, inbytt vänsterback slog ett hårt lågt inlägg och framför mål dök Sebastian Ternevid, inbytt högerbreddare med väldigt mycket spring i benen, upp för att nästan på hockeyvis styra bollen i mål.

Som sagt en riktigt bra och gedigen insats av en väloljad lagmaskin. De flesta av de här killarna har spelat ihop under många år – först i Sturehov och sedan från och med förra året i ÖSKs klubbdress. Det märks att de är väldigt samspelta. Ett extra plus går till Joseph Spångberg för ett följsamt mittbacksspel, till Arvid Brorsson i en dominant RÅP-roll och till Isac Eklöf som hela tiden hotade bakom anfallsduon. Bredden i truppen underströks även av de spelare som kom in utan att ÖSK för den sakens skulle förlorade initiativet.

Matchfakta:
26. 1-0 Joseph Spångberg (Arvid Brorsson)
36. 2-0 Isac Eklöf
40. 3-0 Sebastian Ternevid (Vide Törner)

Laguppställning: Simon Bladh – Martin Trinh, Joseph Spångberg, Edwin Lundkvist (73), Gustav Pauly (63) – Isac Eklöf, Arvid Brorsson, Jonathan Aronsson (k), Adam Bark – Henrik Westher (73), Adam Leijon (67)
Ersättare: Harald Detlofsson (mv), Samuel Brunnberg (63), Odilon Sangwa (67), Sebastian Ternevid (73), Vide Törner (73) och Albin Zidaric

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.