Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söndagsgodis 160228

I morgon söndag ställer tre av ÖSK-familjens representationslag upp för match. För två av dem sker det på bortaplan, så vill man se ÖSK på hemmaplan får man bege sig till Behrn arena redan kl. 10:00. Då är det nämligen dags för ett länsderby för U17.

U17-laget har något så ovanligt som revansch att utfordra. Efter en mycket framgångsrik fjolårssäsong är det inte ofta de kan säga så, men för Degerfors gäller det. I ligacupens kvalificeringsgrupp vann nämligen Degerfors det inbördes mötet med de rätt ovanliga segersiffrorna 6-5. ÖSKarna hade i och för sig ingenting att spela för – gruppsegern med sin tillhörande A-grupp var redan klar, men ändå. För Degerfors del innebar segern att de blev en av de grupptvåor som kvalificerade sig för A-gruppen. Och nu möts de alltså igen.

Jag har inte sett någon trupp för ÖSKs del. Truppen är rätt smal så jag antar att alla som är friska och skadefria kommer att bli uttagna. I tidigare matcher i år har man fyllt på med några 00:or för att få till en vettig avbytarbänk. I morgon spelar dock U16 mot IFK Norrköping på bortaplan och lär behöva alla sina spelare för egen del. Vi får se hur man löser det problemet.

Degerfors vann sin första match i det här gruppspelet då de besegrade Ljungskile med 5-0.


ÖSK U16 fick en svår inledning på sitt cupgruppspel. Bortaförlusten med 5-0 mot Elfsborg sved en hel del. Nya tag i morgon då laget åker för en annan svår match. IFK Norrköping på Nya Parken står för motståndet den här helgen. Lagen har redan mötts i en träningsmatch den här säsongen. Då vann IFK Norrköping med 2-1. Vi får hoppas på ett bättre resultat den här gången.

Följande matchtrupp har kallats: Simon Gustafsson (mv), Martin Andersson (mv), Lucas Parkedal Stenfelt, Manne Ljunghaga, Fredrik Karlsson, Carl Henning, Joel Nilsson, Suliman Nasri, Malcolm Stolt, Samuel Nielsen, Lukas Juhler, Gabriel Yildiz, Gabriel Nyström, Jonathan Forsberg, Johannes Hjulström, Abubakkar Abduwalli och Nadir Ayeva (U15).

Avspark kl. 14:30.


ÖSK Söder Dam utnyttjar försäsongen till att bekanta sig med en av årets nykomlingar i serien. DFK Värmbol från Katrineholm halkade upp till div 1 om inte på ett bananskal så i alla fall på en södersnäcka. Södersnäckornas BK, med ett lag bestående av före detta elitspelare, är nöjda med att spela i div 2 och därigenom fick Värmbol en möjlighet att ta steget upp till div 1 trots att deras tredje plats egentligen inte kvalificerar till avancemang.

Matchen spelas på Backavallen i Katrineholm med avspark kl. 17:15.

ÖSK Söder Dam har kallat följande matchtrupp: Ida Lindell (mv), Hanna Persson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Jenny Börjesson, Klara Thorsén, Elin Börjesson, Emma Östlund, Silvia Erkisi, Sara Sandberg, Anna Meier, Linnea Wetterberg, Olivia Puhls, Jossfine Zandén, Caroline Zandén.

Som vanligt lite blandat med yngre och ”äldre” spelare. Jag tror, att det är första gången jag ser Hanna Perssons namn i en A-trupp.

ÖSK Söder Dam: Dags för andra träningsmatchen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.