Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: ÖSK möter IK Frej i ligacupen

I kvällens match i ligacupen (Behrn Arena kl. 19:30) möter ÖSK IK Frej från Täby. För ÖSK, såvitt jag vet, en ny motståndare. Normalt brukar det ju vara Täby FK (tidigare Täby IS) som motståndarna från Täby heter. Det kommer de så småningom att heta igen när juniorallsvenskan drar igång, men i cupen är det som sagt IK Frej.

I sin kvalgrupp hade Frej Skiljebo, Hammarby och Djursholm som motståndare. Inte någon lätt grupp att kvala in ifrån. En viss hjälp hade de väl av att Hammarby och Djursholm spelade oavgjort, men ändå.

I cupens första omgången mötte de förra veckan J-Södra och förlorade med 5-2. De höll 2-2 fram till den 70:e minuten innan försvaret mer eller mindre rasade ihop.

ÖSK U19 har blandat och gett så här långt. En imponerande seger med 3-1 över AIK i generalrepetitionen följdes av en mer tveksam insats i den första cupmatchen mot Åtvidaberg på bortaplan. Den matchen vanns till slut trots att ÖSK blev tvungna att spela den avslutande halvtimmen med en man mindre på plan efter en utvisning på Kevin Johansson. Då var ställningen fortfarande 1-1, men David Holms straffmål några minuter senare gav ÖSK alla tre poängen. Därefter visade ÖSK upp den styrka som onekligen finns i truppen genom att försvara sig på ett utmärkt sätt mot hemmalagets fåfänga anfallsförsök.

Kvällens matchtrupp: Kalle Westdahl (mv), Douglas Bjäresten (mv), Oskar Sandberg, Michel Yanez Hernandez, Axel Påhlsson, Alex Hahne, Viktor Franssila, Gabriel Fernsten, Oliver Kåhed, Mikael Loön, Mirza Turan, Almin Masic (U17), David Holm, Felix Möller, Arvid Brorsson (U17), Adam Bark (U16) och Simon Danielsson.

Några av spelarna i truppen får stå över den här matchen för att i stället ta plats på A-lagsbänken i morgon, då ÖSK möter GAIS i Svenska Cupen. Detta gäller Carl Ekstrand Hmnrén, Jonathan Lundberg, Viktor Walldén, Ebrima Jaithe och Kevin Johansson (som är avstängd efter sitt röda kort i Åtvidaberg).

Matchen döms av Eskil Svedberg från Örebro och har som sagt den sena avsparkstiden 19:30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.