Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Tuff start på ligacupen

ÖSK U16 var igår i Borås och mötte Elfsborg i ligacupen. Matchen skulle egentligen ha spelats i Örebro under den gångna helgen, men blev av någon anledning flyttad både tids- och platsmässigt. Behrn Arena var upptagen av KIF Örebro på tisdagskvällen och det var kanske därför man flyttade till Borås för att på så sätt ändå få matchen spelad.

Nu kan väl inte det faktum att det var bortaplan förklara varför det gick som det gick. Elfsborg var helt enkelt för bra. ÖSKs U16-truppen startades upp så sent som efter seriespelet förra hösten och det här var nog första gången som de ställdes mot riktigt bra motstånd.

Matchen slutade med hemmavinst 5-0 och nu vet alltså killarna i fortsättningen vad som gäller om man vill vara med och konkurrera med de bästa i Sverige. Även fortsättningen i den här cupspelsgruppen ser väl inte särskilt enkel ut med lag som fjolårets elitcupsvinnare Angered och IFK Norrköping kvar att möta.

Lagets hemsida: Tung start på Ligacupen

Matchfakta (2*40):
08. 1-0 Gustav Apelkvist
12. 2-0 Joel Wiktorsson
31. 3-0 Aleksandar Ceganjac
46. 4-0 Aleksandar Ceganjac
61. 5-0 Gustav Apelkvist

Laguppställning: Simon Gustavsson – Lucas Parkedal (70), Manne Ljunghaga, Fredrik Karlsson (10), Carl Henning – Malcolm Stolt, Lukas Juhler (55), Jonathan Forsberg, Suliman Nassri (33) – Johannes Hjulström (59), Abbubaker Abduwalli (ht)
Ersättare: Martin Andersson (mv), Ryad Ishkadizhe (70, U15), Gabriel Nyström (ht), Gabriel Ylidis (59), Edvin Cimirotic (55. U15), Alen Rashak (10, U15) och Samuel Nielsen (33)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.