Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen: En eller två matchers avstängning för Kalle Holmberg?

Det har kommit lite olika uppgifter beträffande hur lång avstängningen för Kalle Holmberg kommer att bli efter utvisningen mot Forward. Två matcher, säger Kalle till NA, men jag har tidigare sett referenser till att det skulle kunna röra sig om en matchs avstängning.

Normalt innebär en utvisning för en grov förseelse (direkt rött kort), att straffet bli två matchers avstängning. Det är dock möjligt att detta inte gäller för Svenska Cupen. I förbundets tävlingsbestämmelser kan man läsa följande:

Allmänt om utvisning av spelare
Utvisad spelare ska stå över i samma tävlings nästkommande match, i den match spelaren är behörig att spela.
Spelare kan dessutom åläggas ytterligare bestraffning av SvFF:s Disciplinnämnd avseende förseelser i matcher i Allsvenskan – div. 3 herrar samt Damallsvenskan – div. 1, damer.

Eftersom Svenska Cupen inte nämns utan enbart matcher i det nationella seriesystemet skulle det kunna vara så, att avstängningen bara blir en match lång. Det finns ju en del andra egenheter för matcherna i Cupen. När det gäller varningar – för att ta ett exempel – så ackumuleras dessa ej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.