Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Återblick: Året var 2005

Inspirerad eller vad man skall kalla det av artikeln om Ricardo Costa tittade jag in hos SvFF för att kolla vilka som spelade för ÖSK, när han gjorde sin sista match med ÖSK. Det var första året efter tvångsnedflyttningen och ÖSK spelade alltså i Superettan. Det årets sista seriematch spelades på vad som då hette Starke Arvids Arena och hemmalaget var alltså Ljungskile SK. De vann den gången med 3-2. ÖSK tog ledningen två gånger genom först Mirza Jelecak (0-1) och sedan Jon Lundblad (1-2). Men LSK kvitterade två gånger om och gjorde dessutom det segermål som placerade dem som tabellfyra på platsen före ÖSK.

För ÖSK startade i den matchen: Peter Westman (mv), Joel Riddez, Thomas Andersson, Lars Larsen, Magnus Samuelsson (k), Fredrik Nordback, Patrik Anttonen, Mirza Jelecák, Patrik Haginge, Jon Lundblad och Angel Carreño.
På bänken satt: Simon Nurme (mv), Axel Kjäll, Fredrik Jansson, Ricardo Costa och Emra Tahiri. Av avbytarna var den enbart Emra Tahiri som blev inbytt. Han kom in i den 79:e minuten i stället för Angel Carreño.

Superettan vanns det året av AIK. Östers IF (numera i div 1) kom tvåa och dessutom lyckades GAIS kvala sig upp till Allsvenskan. Ur serien åkte Bodens BK, Västerås SK och Västra Frölunda. Inget av de tre lagen har förmått att återta en plats i den näst högsta serien. Västerås spelar tillsammans med bland annat BK Forward i Norrettan. Boden BK är numera ett div 2-lag och för att finna Västra Frölunda får man borra sig ända ner till div 3. Så det kan gå (ibland).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.