Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U-trupperna: Dagens favoritresultat var 3-1

Samtliga ÖSKs tre U-trupper var i aktion under lördagen och i alla tre matcherna blev resultatet 3-1. Två gånger med ÖSK som vinnare och en gång som förlorare. För plumpen i protokollet stod ÖSKs 99:or – fjolårets segermaskiner. Men vi tar det åldersmässigt.


U19.
Årets U19-trupp ser onekligen stark ut. David Holm är tillbaka i gammalt gott slag efter två år som mestadels präglats av knäskador och rehabiliteringar. Hitflyttade mittbacken Axel Påhlsson från Tibro ser precis lika dominant ut som han gjort under sina provspel med ÖSK. Flera av spelarna tränar med A-truppen och några var med på träningslägret i Portugal. Med positiva resultat.

Dagens motståndare från AIK var Svenska mästare för U17 förra året men kunde inte stå emot ÖSKs offensiv under den första halvleken. Två mål av David Holm, båda gångerna framspelad av Mikael Loön. Eftermiddagens tredje gjordes av Albin Ödberg som satte en frispark i bortre krysset, assist för det målet får gå till Rickard Torstensson som från bänken gjorde klart vem som skulle ta den. ÖSKs halvtidsledning med 3-0 kändes hur stabil som helst.

I andra halvlek blev det lite mer oorganiserat samtidigt som AIK höjde sig påtagligt. Det blir alltid lite rörigt när man byter in nya spelare och när man skiftar positioner för sådana som är kvar på plan. AIK kunde också reducera på frispark efter god hjälp från en försvarsmur som inte alls gjorde skäl för namnet.

Bäst för dagen i ÖSK var Axel Påhlsson, Mikael Loön och David Holm.

Matchfakta:
09. 1-0 David Holm (Mikael Loön)
24. 2-0 David Holm (Mikael Loön)
34. 3-0 Albin Ödberg (frispark)
70. 3-1

Laguppställning: Kalle Westdahl – Michel Yanez Hernandez, Gabriel Fernsten (62), Axel Påhlsson, Oscar Sandberg (67) – Viktor Walldén, Mikael Loön (67), Albin Ödberg, Marcus Karlsson (58) – David Holm (ht, k), Simon Danielsson (58)
Ersättare: Gustaf Franck (mv), Adem Greko (ht), Oliver Kåhed (58), Ebrima Jaiteh (58), Mirza Turan (62), Lukas Hjort (67), Hampus Lundgren (67)


U17.
Lite av omvända roller i U17-matchen. Gästerna från AIK dominerade spelmässigt och hemmalaget spelare verkade allt som oftast hamna i tidsnöd, med feltänk och felpassningar som resultat. ”Vi är inte bra just nu”, kommenterade lagets tränare Bernhard Nilsson efter matchen. Det är för många som varit sjuka eller drabbats av småkänningar. Så har det faktiskt varit ända sedan distriktslagsmatcherna för en månad sedan.

Även om det blev förlust och alla inte var hundraprocentiga så fanns det en hel del positiva saker. Arvid Brorsson började centralt på mittfältet men flyttades sedan i sann Erlingmarksanda ner som mittback efter det att Joseph Spångberg gick av tidigt på grund av en häl som inte var helt ok. Adam Bark, nyförvärvet från IK Sturehov, har lite av yrvädersvarning över sig även om AIK i den här matchen fick stopp på honom. Martin Trinh kände sig inte helt bra och utgick i halvtid, men hann ändå med ett av sina patenterade upplopp som så småningom resulterade i ett snett-inåt-bakåt spel till Adam Leijon med kvitteringsmålet som följd. Kul också att se Harald Detlofsson tillbaka i mål efter lång skadefrånvaro.

Matchfakta:
25. 0-1
29. 1-1 Adam Leijon (Martin Trinh)
35. 1-2 (straff)
51. 1-3

Laguppställning: Harald Detlofsson (ht) – Martin Trinh (ht), Joseph Spångberg (18), John Kakraba (78, provspelare), Gustav Pauly – Almin Masic (72), Arvid Brorsson, Jonathan Aronsson (k), Adam Bark – Adam Leijon, Isak Eklöf
Ersättare: Simon Bladh (mv, ht), Albin Zidaric (in 18, ut 84), Samuel Brunnberg (ht), Jonathan Forsberg (U16, 72), Vide Törner (78), Johannes Hjulström (U16, 84)


U16.
Det yngsta U-laget var i Borlänge för match mot IK Brage. Seger för örebroarna med dagens resultat 3-1. Målskyttar var Edwin Cimorotic (2) och Abbubakar Abduwalli.
Lagets hemsida: Säker seger mot Brage

Matchfakta:
11. 1-0 IK Brage
25. 1-1 Edvin Cimirotic
39. 1-2 Abubakkar Abduvalli
48. 1-3 Edvin Cimirotic

Laguppställning: Jacob Nilsson (U15) – Lucas Parkedal Stenfelt, Manne Ljunghaga, Fredrik Karlsson (ut 46, in 69), Joel Nilsson Suliman Nasri, Malcolm Stolt, Dino Salcinovic (69, U15), Samuel Nielsen – Edvin Cimorotic (U15), Abubakkar Abduwalli
Avbytare: Martin Andersson (mv), Carl Henning (46)


P01 U.
Femtonåringarna mötte AIK på Ekäng och förlorade med 5-2.


ÖSK Söder Dam.
Det blev förlust i den första träningsmatchen. KIF Örebro F19 kunde vinna tack vare ett sent segermål i den 87:e minuten. Söders kvitteringsmål till 1-1 gjordes av Josephine Zandén i den
58:e minuten på en retur efter skott av Emma Tivemo.

Lagets hemsida: Förlust i första träningsmatchen


1 kommentar – kommentera

Mackan

Så kul att David Holm är tillbaka efter all den otur han haft med skador. Skall bli verkligt spännande att följa honom i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.