Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: F17 till SM-finalspel

ÖSK Söder F17 - nu klara för SM-slutspelet i Göteborg.

ÖSK Söder F17 – nu klara för SM-slutspelet i Göteborg. (Foto: ÖSK Söder dam)

ÖSK Söder (och Ungdoms) F17-lag gick idag vidare till SM-slutspelet i Göteborg om två veckor. I en jämn grupp tog sig laget obesegrade genom de tre matcherna, men målskillnaden var lite för dålig för att laget skulle kunna greja avancemang till finalerna på egen hand. Övertaget låg i stället hos Holmalund från Alingsås som gjort 12 mål i sin match mot IFK Mora, medan ÖSK bara gjort 6 i motsvarande match.

Poängförlust för Holmalund i deras sista match mot QBIK var därför en förutsättning för ÖSKs avancemang. Så blev det också eftersom de två lagen spelade oavgjort 0-0 – ett i futsalsammanhang nästan okänt resultat. Söder alltså vidare efter två vinster och den oavgjorda matchen mot Holmalund.

ÖSK Söder Dam: SM-slutspel klart

QBIK – ÖSK Söder 1-2 01. 0-1 Emma Östlund 11. 1-1 12. 1-2 Agnes Andersson (med bara några sekunder kvar att spela av den första halvleken) ÖSK Söder – Holmalund 3-3 03. 1-0 Agnes Andersson 12. 1-1 13. 1-2 20. 2-2 Elsa Karlsson 21. 3-2 Emma Östlund (långstraff) 23. 3-3 ÖSK Söder – IFK Mora 6-1 09. 1-0 Elsa Karlsson 11. 2-0 Ellen Forsberg 13. 3-0 Agnes Andersson 14. 4-0 Elsa Karlsson 16. 5-0 Agnes Andersson 19. 5-1 20. 6-1 Emma Östlund SM-finalspelet om två veckor samlar de 8 gruppsegrarna från den här helgens matcher. Dessa möts i två fyralagsgrupper och de första två lagen från vardera gruppen spelar semifinal. Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Elin Löfgren, Ellen Forsberg, Julia Dammhag, Elsa Karlsson, Tilda Lalander, Emma Pettersson, Emma Pettersson, Agnes Andersson, Linnéa Wetterberg, Emy Karlberg Traav och Emma Östlund (k), som gjorde både dagens första och sista mål.


För flickorna i den yngre klassen F15 gick det inte riktigt lika bra. De kunde dock glädja sig över seger i den sista matchen mot Kvarnsvedens IK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.