Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bra säsongsstart för U15

Det är inget fel på målformen för Nadir Ayeva.

Det är inget fel på målformen för Nadir Ayeva.


ÖSK Ungdoms U15-trupp börjar årets säsong på det sätt man avslutade förra årets. Årets träningsmatcher har inletts med en övertygande 3-0 seger över IFK Norrköping förra helgen. Idag var man i Stockholm och mötte Brommapojkarna som spelade ett blandat U15/U16-lag. BP anses som ett av Sveriges starkaste lag i åldersklassen. Resultatet: ÖSK-seger med 4-3. Målskytt till samtliga mål i båda matcherna var Nadir ”Nadde” Ayeva. Jodå, han gjorde en hel del mål förra året, men inte på den här nivån.

Lagets tränare Håkan Juhlin är dock noga med att påpeka, att det här i första hand har varit lagsegrar och inte en enmansprestation. Utöver Nadde ville Håkan från dagens match lyfta fram Marcus Kantos spel på mittfältet samt Gabriel Moshél som spelade högerback.

Närmast på spellistan står nu AIK som kommer till Ekäng på lördag. Därefter åker laget till Danmark och Vejle för deltagande i Vejle International Elite Tournament – en internationell inbjudningsturnering. I denna kommer man i gruppspelet att möta Akademisk Boldklub, Odense Boldklub och Rosenborg BK.

Årets spelartrupp är i princip oförändrad jämfört med förra året. Nytillkomna är Lucas Karlsson (bror till Marcus i U19) och Alexius Bergquist, som båda tagit steget upp från breddlaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.