Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: ÖSK Söder Dam i Regionalt slutspel B

ÖSK Söder Dam avancerade förra veckan till det sista kvalspelet före SM-finalerna i Uddevalla. I morgon (lördag) avgörs Regonalt slutspel B i Malmsjöhallen, Tumba. Motståndarna i form av Gideonsbergs och Sätra är väl inte helt okända storheter för Söder, men inomhus är aldrig samma sak som utomhus.

I sin slutspelsgrupp i den första slutspelsomgången besegrade Sätra först Lindö och sedan IFK Nyköping. De kunde avsluta gruppen med målskillnaden plus 17. Matchen mot sommarstarka IFK Nyköping vann de med 19-7. Ett resultat som man inte ser varje dag ens i den här fotbollsvarianten.

Gideonsberg besegrade i sin kvalgrupp först Valbo och sedan Korsnäs. Målskillnaden efter fullgjort uppdrag var rätt beskedliga 7-3.

Formatet på de här kvalgrupperna, som bara innehåller tre lag, är lite annorlunda. I morgon möts först Sätra och Gideonsberg. Förloraren i den matchen får sedan möta ÖSK Söder kl. 12:30. Redan två timmar senare är det sedan dags för ÖSK Söders andra match för dagen, då de ställs mot segraren från dagens första match. Det blir alltså inte speciellt mycket tid för återhämtning efter den första matchen. Med tanke på att speltiden är 2*20 minuter effektiv tid (vilket är mycket) blir det här sammantaget ett rätt digert dagsverke. Fast kanske inte riktigt lika mycket som 2*45 utomhus.

ÖSK Söder har kallat så gott som samma trupp som spelade i Skoghall. Den enda skillnaden tycks vara att Anna Meier inte är med till Tumba, dock utan att ersättas av någon annan spelare.
Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Ida Lindell (mv), Emma Östlund, Jenny Börjesson, Klara Thorsén, Agnes Andersson, Silvia Erkisi, Sara Sandberg, Marie Ståhlberg, Olivia Puhls, Josefine Zandén, Caroline Zandén och Emma Tivemo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.