Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2015/16: Sema sist in

ÖSK presenterade idag på eftermiddagen vinterfönstrets sista nyförvärv. Förutsatt att inte någon ytterligare spelare lämnar truppen innan fönstret stänger då mars blir april. Det har ju ryktats en del om att det var Maic Sema som var på ingång och det visade sig stämma. ÖSK skriver i ett epostutskick:

Maic Sema – nästa nyförvärv till ÖSK

ÖSK fortsätter sitt lagbygge inför Allsvenskan och presenterar nu nästa nyförvärv. Maic Sema har skrivit ett 2-årsavtal med klubben. Sema kommer närmast från den cypriotiska klubben AEL Limassol. Han är en offensiv mitt­fältare – känd för sin snabbhet, fina bollbehandling och teknik.

27-årige Maic Sema kommer ursprungligen från Åsele. Mellan 2008-2011 spelade han i Hammar­by där han blev populär bland fansen. Säsongen 2011 gjorde han 10 mål och blev framröstad till årets Hammarbyspelare. 2012 flyttade Maic till Norge för spel i FK Haugesund och gjorde 13 mål på 51 matcher. Sema har även spelat för MVV Maastricht i holländska Eredivisie.

– Jag blev jätteglad när ÖSK tog kontakt med mig. ÖSK är känt för att spela en positiv och publik­vänlig fotboll, något som passar min spelstil perfekt. Jag vet också hur väl omhändertagen man blir i ÖSK, det har många spelare vittnat om, säger Maic Sema och fortsätter.
– Det som kanske mest påverkade mitt val är det goda rykte Alexander Axén och tränarteamet har bland svenska fotbollsspelare. De verkar få spelare att lyfta till nya nivåer när de hamnar i ÖSK. Med den trupp vi nu har kan vi mycket väl kriga om topplaceringar.

Med Maic Sema förstärks konkurrenssituationen i en redan stark ÖSK-trupp. Maic är i första hand tänkt att spela yttermittfältare och forward.

– Det är fantastiskt roligt att vi under loppet av två dagar kan presentera två så starka spelare som Michael Almebäck och nu Maic Sema. I Sema både breddar och spetsar vi vår trupp offensivt och Axén får ytterligare ett alternativ i sitt lagbygge. Maics teknik och fart är de egenskaper vi sökt och i och med denna förstärkning är vi klara med truppen inför säsongen, säger Magnus Sköldmark.

ÖSK har inför den stundande allsvenska starten skrivit kontrakt med Michael Almebäck, Brendan Hines-Ike och Maic Sema. Man har dessutom förlängt kontrakten med Jacob Rinne och Astrit Ajdarevic.

Maic Sema gjorde sitt första träningspass med ÖSK under tisdagen och reser med laget ner till Portugal för Atlantic Cup på fredag.


ÖSK: Möt Maic Sema (video)

Semas agent: Bloggen noterar något förvånad att Semas agent är Kimenga Kitambala – i ÖSK-kretsar känd som en inte speciellt framgångsrik tränare för ÖSK Söder Herr år 2010 (laget åkte ur närkesfyran).

NA: Presskonferensen (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.